Preliminarii Cupa Mondială 2022. Mirel Rădoi face analiza meciului România-Macedonia de Nord: „Puteam pierde în 2 minute ce am realizat în 60”

  • Echipa naţională a României a învins joi seara reprezentativa Macedoniei de Nord în preliminariile Cupei Mondiale 2022, cu 3-2.
  • Mirel Rădoi a făcut analiza meciului şi a explicat o parte din deciziile luate şi cum a văzut el meciul de pe bancă.
943 afișări
Imaginea articolului Preliminarii Cupa Mondială 2022. Mirel Rădoi face analiza meciului România-Macedonia de Nord: „Puteam pierde în 2 minute ce am realizat în 60”

Selecţionerul Mirel Rădoi a apreciat joi seara, în cadrul conferinţei de presă, că meciul cu Macedonia de Nord a fost unul dificil. „Nu o spun pentru că am primit două goluri în două minute, ci pentru că am întâlnit o echipă foarte bună, o echipă calificată la Euro, cu jucători de mare calitate, cu un antrenor care a analizat foarte bine adversarul, din punct de vedere tactic.”, a declarat în debutul conferinţei de presă Mirel Rădoi.

Acesta a ţinut să îl felicite pe Goran Pandev, considerând că în cariera sa de jucător şi, chiar de antrenor, nu a întâlnit un jucător de valoarea lui. „Merită toate felicitările mele pentru cariera lui şi pentru felul în care s-a exprimat în seara asta.”, l-a lăudat tehnicianul român.

Analizând mai detaliat partida cu Macedonia de Nord, Mirel Rădoi a declarat: „A fost un meci care a părut uşor şi la îndemâna noastră, la 2-0. Am avut chiar câteva ocazii de a majora scorul, după care adversarul a realizat că nu are nimic de pierdut, gândindu-se că în momentul în care va marca un prim gol, va putea să beneficieze de alte ocazii, ceea ce s-a şi întâmplat. Noi am avut două minute în care nu am putut să reacţionăm, chiar dacă am văzut că o parte din jucători au încercat să îi încurajeze pe ceilalţi. A venit apoi un moment în care am avut posesia 30-40 de secunde şi am reuşit să ne calmăm puţin, pentru a putea să revenim după câteva minute cu acel gol. Puteam să pierdem în două minute ceea ce am realizat foarte bine în 60 de minute. Am întâmpinat nişte probleme în momentul în care adversarul a transformat linia de trei fundaşi în patru, şi au început să paseze foarte bine între linii, creându-ne probleme foarte mari, cu o superioritate centrală 3 contra 2, deoarece noi a trebuit să trimitem mijlocaşii de bandă foarte larg.”

Făcând referire la adversar, Rădoi a insistat asupra faptului că România a câştigat împotriva unei echipe care e calificată la Euro şi s-a arătat îngrijorat de faptul că echipa sa a primit atât de uşor cele două goluri.

„Am făcut un joc bun până la primirea golurilor, am avut şi momente mai slabe când ne-am lăsat dominaţi, dar era normal, pentru că din punct de vedere fizic nu puteam să stăm mereu în jumătatea adversarului. Dar nu mă aşteptam să luăm golurile atât de uşor şi, mai ales, două într-un minut”, a mai spus în analiza sa selecţionerul, amintind că această problemă a apărut şi la meciurile cu Belarus sau Irlanda de Nord.

„E doar o cădere din punct de vedere mental, pentru că ne-am gândit că meciul este terminat, este foarte uşor, că mai putem marca şi alte goluri, iar în momentul în care am primit gol nu am mai ştiut să reacţionăm”, a apreciat Rădoi, spunând că Răzvan Marin şi Vlad Chiricheş au încercat să-şi încurajeze colegii în acele momente.

„Eu am mai trecut prin asta, la momentul Middlesbrough”, a amintit Rădoi. „Dar în momentul acela simţi că creierul nu te ajută. Deci, din punctul meu de vedere e doar o problemă mentală.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici