PREMIERĂ Opt românce pe tabloul principal la Wimbledon/ Încă o jucătoare de tenis din România se califică la un turneu de Grand Slam

Alexandra Dulgheru s-a calificat şi ea pe tabloul principal la Wimbledon şi a devenit a opt-a româncă prezentă în primul tur al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

3499 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ Opt românce pe tabloul principal la Wimbledon/ Încă o jucătoare de tenis din România se califică la un turneu de Grand Slam

Foto: Pixabay

Alexandra Dulgheru (126 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe principala favorită a fazei preliminare, slovena Tamara Zidansek (96 WTA), în trei seturi, 5-7, 7-6, 6-0, după două ore şi 28 de minute de joc.

Cea mai bună performanţă a Alexandrei Dulgheru a fost în anul 2011, când a ocupat locul 26 WTA.

România va avea şi doi capi de serie la All England Club: liderul mondial, Simona Halep, va fi principala favorită, iar Mihaela Buzărnescu a 29-a. Celelalte românce de pe tabloul principal sunt Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

Tragerea la sorţi a partidelor de pe tabloul principal de la Wimbledon va fi vineri, 29 iunie, de la ora 12.00.

Gabriela Ruse, pe tabloul principal de la Wimbledon

Gabriela Ruse, aflată pe locul 197 WTA, a reuşit să se califice pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe austriaca Barbara Haas, locul 215 WTA, scor 6-0, 7-5, după o oră şi 27 de minute de joc.

Gabriela Ruse, în vârstă de 20 de ani, a fost semifinalistă la juniori la Grand Slam-ul londonez, în 2014.

Românca a pătruns recent între primele 200 de jucătoare ale lumii şi va urca două locuri, până pe 195, după ce a trecut de calificările de la Wimbledon. Gabriela Ruse le-a depăşit în tururile precedente pe Alexandra Cadanţu şi Arina Rodionova.

Cea mai bună performanţă a lui Ruse din acest an este calificarea în optimile de finală ale turneului WTA International de la Praga, unde a pornit din calificări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici