Presa italiană: Chivu, mereu indispensabil

Site-ul quotidiano.net a scris că fundaşul român Cristian Chivu a dovedit că este indispensabil pentru echipa sa, Internazionale Milano, care a cucerit Liga Campionilor, după ce a învins sâmbătă, în finala de la Madrid, cu scorul de 2-0, formaţia Bayern Munchen.

29 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: Chivu, mereu indispensabil

Presa italiană: Chivu, mereu indispensabil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa citată i-a acordat nota 7,5 internaţionalului român, la fel ca şi site-ul sportmediaset.it. "Românul a intrat pe teren cu cuţitul în dinţi şi aşa a fost tot meciul. Condiţionat de cartonaşul galben primit prematur, Chivu a suferit mult în prima repriză în faţa «jucăuşului» Robben. În partea secundă şi-a asigurat mai bine zona, chiar dacă nu a fost ajutat prea mult, şi a dovedit clasă în intervenţii. Mereu indispensabil", a scris quotidiano.net.

"Chivu a absorbit trauma schimbării postului, a absorbit lovitura primită la cap în luna ianuarie şi şi-a adus contribuţia la cauza interistă. Nu a făcut-o într-un mod spectaculos, dar eficient", a notat sportmediaset.it.

Site-ul interistaweb.it i-a acordat nota 7 lui Chivu. "Românul a avut cel mai dificil adversar în faţă, pe olandezul Robben. A suferit, a primit un cartonaş galben, dar la final el a învins", a scris interistaweb.it.

Cotidianul Il Tempo şi site-ul ilsussidiario.net l-au notat cu 6,5 pe fundaşul român. "A reuşit să-l blocheze pe Robben deşi nu i-a fost uşor", a scris Il Tempo.

"Robben a început meciul tare şi Chivu a fost în mare dificultate. Paradoxal, românul a devenit mai bun după ce a primit cartonaş galben", a notat ilsussidiario.net.

Site-urile calciomercato.it şi eurosport.it i-au acordat nota 6 căpitanului naţionalei României. "Chivu a fost depăşit de Robben, iar Jose Mourinho l-a înlocuit pentru a evita primirea celui de-al doilea cartonaş galben", a scris calciomercato.it.

"Chivu a primit cea mai ingrată misiune, aceea de a limita acţiunile lui Robben. L-a scăpat o dată pe olandez, a doua oară a remediat greşeala cu un fault pentru care a primit cartonaş galben, dar per total s-a achitat de sarcini", a notat eurosport.it.

Site-urile newnotizie.it şi tuttocalcionews.it l-au notat cu 5,5 pe Cristian Chivu. "Românul nu a avut cea mai bună seară şi Robben a încercat să profite cât mai mult de acest lucru. În repriza a doua, Mourinho a decis să-l schimbe pentru a evita primirea unui cartonaş roşu. Chivu a fost prea distrat", a scris newnotizie.it.

"Românul a fost cel mai puţin strălucitor jucător al Interului. Dar a avut şi circumstanţe atenuante, deoarece pe partea sa au evoluat Robben şi Lahm", a notat tuttocalcionews.it.

Chivu a primit cea mai mică notă din partea site-ului goal.com, care l-a notat cu 5. "În noaptea magică de pe Bernabeu a fost şi puţin întuneric. Chivu s-a simţit frustrat la accelerările lui Robben şi la urcările în valuri ale lui Lahm. Constrâns de aceste lucruri a luat un cartonaş galben, iar apoi i-a lăsat locul lui Stankovici înainte de a-l vedea şi pe cel roşu", a scris goal.com.

Formaţia italiană Internazionale Milano, cu românul Cristian Chivu în teren până în minutul 68, a câştigat Liga Campionilor, după ce a învins, sâmbătă, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, echipa germană Bayern Munchen, scor 2-0 (1-0), în finala competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici