Presa portugheză: "Mourinho, rege la Madrid", "împăratul", "regele Europei"

"Împăratul" Jose Mourinho ridicând trofeul Ligii Campionilor, "regele Europei" pe gazonul de pe stadionul Santiago Bernabeu: "The Special One" apare, duminică, pe prima pagină în întreaga presă portugheză, după ce a câştigat, pentru a doua oară, cea mai importantă competiţie intercluburi europeană.

14 afișări
Imaginea articolului Presa portugheză: "Mourinho, rege la Madrid", "împăratul", "regele Europei"

Presa portugheză: "Mourinho, rege la Madrid", "împăratul", "regele Europei" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Victoria împăratului" (A Bola), "Cel mai mare" (O Jogo), "Regele Europei... înainte de a ajunge «Real» (regal)" (Record)... Chiar şi în ediţia electronică a jurnalului Diario Economico este subliniată pe prima pagină reuşita tehnicianului portughez, care a câştigat Liga Campionilor cu Internazionale Milano.

"«The Special One» este un învingător (...) Cu un ego la fel de mare ca ambiţia sa", scrie Diario de Noticias, care menţionează că portughezul originar din Setubal a devenit, la 47 de ani, "al treilea antrenor din istorie care a câştigat LC cu două echipe diferite şi continuă să-şi întărească legenda".

"Mourinho, încoronat rege la Madrid", a titrat Correio da Manha, care consideră că tehnicianul a încheiat, sâmbătă seară, "un ciclu perfect".

Jurnalul A Bola ilustrează mândria naţională după reuşita lui Mourinho, publicând o fotografie cu tehnicianul având în mână drapelul Portugaliei.

"Mourinho a intrat în galeria miturilor (...) o galerie unică în istoria fotbalului", precizează şi Record. Nu ştiu ce mai poate face pentru a-i face pe sceptici să tacă", adaugă un editorialist al cotidianului sportiv.

Presa portugheză nu are îndoieli că Jose Mourinho va fi, în sezonul viitor, antrenorul echipei Real Madrid. "S-a făcut. Mourinho a spus «Da» Realului. Mourinho, al treilea antrenor care a câştigat Liga Campionilor cu două echipe diferite, va deveni unic în 2011, dacă o va duce pe Real Madrid către al zecelea trofeu în competiţie", scrie O Jogo.

Presa italiană, care a avut relaţii tensionate cu Jose Mourinho, recunoaşte meritele tehnicianului şi îi aduce acestuia un omagiu. Nici jurnalele din Italia nu au îndoieli că Mourinho va pleca de la Inter.

"Mourinho nu poate face mai mult de atât. Există o muncă infinită în spatele unui succes de acest tip", precizează Corriere della Sera, manifestându-şi entuziasmul faţă de "echipa cel mai bine organizată din lume", care a oferit "un spectacol de precizie şi de suflet".

Sub o fotografie a tehnicianului Jose Mourinho vărsând câteva lacrimi, Corriere asigură că "este un adio după un triumf, deci un adio perfect".

La Repubblica îi acordă un "10 cu felicitări" lui Mourinho şi menţionează că sunt trei de "M" care şi-au pus amprenta asupra sezonului deosebit realizat de Internazionale Milano: Mourinho, preşedintele Moratti şi Milito.

"Cupa Italiei, scudetto şi acum Liga Campionilor: o triplă istorică", a titrat pe prima pagină cotidianul Gazzetta dello Sport, deasupra unei fotografii cu căpitanul Javier Zanetti ridicând trofeul LC. "Milito o zdrobeşte pe Bayern. Mou (n.r. - Mourinho) lacrimi şi adio", menţionează jurnalul apărut cu pagini roz, aducându-le un omagiu protagoniştilor serii de sâmbătă la Madrid.

"Incredibilul" şi "stratosfericul" argentinian a primit nota 10+ din partea jurnalului sportiv, care subliniază că Milito a înscris şi golul victorie în finala Cupei Italiei şi pe cel care i-a adus echipei Inter titlul naţional, în urmă cu o săptămână0

"Inter, un mit", a tittrat pe prima pagină Corriere dello Sport, alt cotidian sportiv din Italia, care aminteşte că nicio altă echipă italiană, nici măcar Juventus sau AC Milan, nu a câştigat Cupa, campionatul Italiei şi Liga Campionilor în acelaşi sezon.

La Stampa notează că "Milito a dus-o pe Inter pe acoperişul Europei" şi că Mourinho "pleacă după o triplă istorică", "Italia îi mulţumeşte", adaugă jurnalul.

Formaţia italiană Internazionale Milano, cu românul Cristian Chivu în teren până în minutul 68, a câştigat Liga Campionilor, după ce a învins, sâmbătă, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, echipa germană Bayern Munchen, scor 2-0 (1-0), în finala competiţiei.

Mourinho a devenit astfel al treilea antrenor din istorie care a câştigat Liga Campionilor de două ori, cu echipe diferite, FC Porto în 2004, respectiv Internazionale Milano în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici