Preşedintele CIO condamnă atentatele din Rusia

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a condamnat, luni, atentatele sinucigaşse de la Volgograd, afirmând însă că are încredere că securitatea la Jocurile Olimpice de la Soci va fi asigurată.

84 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CIO condamnă atentatele din Rusia

Thomas Bach (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, Bach a condamnat un "atac josnic împotriva unor persoane nevinovate". El a adăugat că i-a scris preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-i transmite condoleanţe şi pentru a-şi exprima "încrederea în autorităţile ruse" în ceea ce priveşte securitatea la JO de la Soci.

"Sunt sigur că se va face totul pentru a se asigura securitatea sportivilor şi tuturor participanţilor la Jocurile Olimpic de iarnă. Jocurile Olimpice au ca scop strângerea oamenilor de diverse origini pentru a depăşi divergenţele în mod paşnic. Numeroasele mesaje de susţinere şi solidaritate ale comunităţii internaţionale m-au convins că acest mesaj va fi transmis şi de Jocurile Olimpice de la Soci", a adăugat Bach.

Cel puţin 14 persoane au decedat într-un atentat comis de un terorist-kamikaze, luni, într-un troleibuz din Volgograd, la o zi după un atentat sinucigaş în gara centrală a acestui oraş, soldat cu 17 morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici