Psihologia sportului: E greu să te apuci de sport în ultimul timp. Şi să te şi ţii de el, e cu atât mai greu

  • AIPNSF are ca scop combaterea obezităţii şi dezvoltarea sportului de masă
  • AIPNSF încearcă să lege colaborări cu Ministerul Tineretului şi Sportului
  • AIPNSF îşi doreşte să organizeze cursuri, workshopuri şi tabere în aer liber
147 afișări
Imaginea articolului Psihologia sportului: E greu să te apuci de sport în ultimul timp. Şi să te şi ţii de el, e cu atât mai greu

Psihologia sportului: E greu să te apuci de sport în ultimul timp. Şi să te şi ţii de el, e cu atât mai greu

E greu să te apuci de sport în ultimul timp. Şi să te şi ţii de el, e cu atât mai greu. Există, însă, o nouă alternativă prin care poţi să începi să faci sport. Asociaţia Internaţională de Psihologie, Nutriţie, Sport şi Fitness este un ONG care are ca scop combaterea obezităţii şi promovarea sportului de masă. Preşedintele asociaţiei, Iulian Dinu, spune că vrea să pună bazele sportului în cursuri teoretice, dar şi practice.

IULIAN DINU, preşedinte AIPNSF: Noi de dorim în primul rând să mergem pe partea de educaţie, să educăm populaţia din România din mediul urban şi rural în perspectiva în care să adoptăm un stil de viaţă sănătos prin alimentaţie, sport, odihnă şi educaţie psihologică. Nutriţia este foarte importantă, se spune că 70-80% e nutriţie, iar restul 20-30% sport, dar neapărat trebuie să existe şi partea de odihnă 

Cursurile nu sunt adresate doar începătorilor sau doar profesioniştilor. Denisa este antrenor personal, dar e nerăbdătoare să ia parte la activităţile asociaţiei ca să se desvolte atât pe plan personal, cât şi profesional.

DENISA ŞTIRBULESCU, membru AIPNSF: Asociaţia o să mă ajute prin participarea activă la traininguri, workshopuri şi la cursurile pe care o să le organizeze. Din punct de vedere profesional, mă ajută să mă dezvolt. Să-mi dezvolt aceste domenii la care se referă şi asociaţia, anume sport, nutriţie şi psihologie. 

Cea mai mare greşeală pe care o facem e faptul că nu ştim să mâncăm. Sau mai bine zis, nu ştim să mâncăm cum trebuie. Răzvan Şindelaru este maestru al sportului şi antrenor la asociaţie şi îţi dă şi un sfat cum să ai grijă ce mănânci.

RĂZVAN ŞINDELARU, maestru al sportului: Românii mănâncă. Ei ştiu să mănânce. Dar nu ştiu să se hrănească. Este o diferenţă. Să mâncăm să ne umflăm stomacul? Sau să ne hrănim corpul? Asta o să-i învăţ pe oameni. Dacă vreţi să vă ajutaţi corpul. Cum să faceţi să nu mâncaţi? Că vă e greu să nu mâncaţi când e ciocolata în frigider. Nu o cumpăraţi! Dacă o cumpăraţi, o s-o şi mâncaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici