Ralf Schumacher ar putea reveni în Formula 1 la echipa Stefan GP

Ralf Schumacher ar putea urma exemplul fratelui său mai mare, Michael, şi şi-ar putea relua cariera în Formula 1 cu Stefan GP, care a semnat un acord cu Toyota în vederea preluării infrastructurii echipei de F1 după retragerea constructorului japonez, informează AFP, care citează presa germană.

27 afișări
Imaginea articolului Ralf Schumacher ar putea reveni în Formula 1 la echipa Stefan GP

Ralf Schumacher ar putea reveni în Formula 1 la echipa Stefan GP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiilor Motorsport Aktuell şi Sport Bild, patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone, are dubii privind participarea noilor echipe de F1, USF1 şi Campos, în sezonul 2010 al Campionatului Mondial şi are mai multă încredere în Stefan GP, proiectul omului de afaceri sârb Zoran Stefanovici.

"Am contacte bune cu Stefan GP şi voi încerca să le furnizez un loc pe grila de start, iar Ralf Schumacher ar fi pentru ei pilotul ideal", a declarat Ecclestone,citat de Sport Bild.

După ce contractul său cu Toyota a expirat la sfârşitul sezonului 2007, Ralf Schumacher (34 de ani) nu a mai găsit o echipă de F1 care să-l angajeze şi s-a reorientat spre Campionatul german de turisme (DTM), unde a concurat în 2008.

Fost pilot al echipelor Jordan (1997-1998), Williams (1999-2004) şi Toyota (2005-2007), Ralf Schumacher a câştigat şase Grand Prix-uri în carieră.

"Pasiunea mea pentru F1 nu s-a stins niciodată", a declarat fostul pilot german la sfârşitul anului trecut.

După trei ani de la retragerea oficială, Michael Schumacher a decis să revină în Formula 1 la sfârşitul anului trecut, când a ales să dea curs ofertei primite din partea Mercedes, care a preluat team-ul campion mondial în 2009, Brawn GP.

Constructorul japonez Toyota a anunţat, în noiembrie 2009, retragerea din Campionatul Mondial de Formula 1, pentru a-şi reduce costurile în contextul crizei economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici