Răzvan Lucescu: Mutu nu va mai veni la naţională cât timp sunt eu antrenor

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Izvestia din Ucraina că atât timp cât va fi antrenorul României, atacantul Adrian Mutu nu va mai apărea la echipa naţională, ca urmare a comportamentului pe care l-a avut înaintea meciulu cu Serbia, din preliminariile CM.

26 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Mutu nu va mai veni la naţională cât timp sunt eu antrenor

Răzvan Lucescu: Mutu nu va mai veni la naţională cât timp sunt eu antrenor (Imagine: Răzvan Lucescu/Mediafax Foto)

Întrebat de ce nu l-a mai convocat la echipa naţională pe atacantul Adrian Mutu, după meciul cu Serbia, pierdut de România cu scorul 0-5, în preliminariile CM din 2010, Răzvan Lucescu a spus:

"Pentru mine, disciplina este pe primul loc. Nu voi permite niciodată jucătorilor să încalce regulile sportive, iar Mutu a făcut-o. Înaintea meciului cu Serbia, a fost văzut consumând alcool într-un club de noapte. Ce fel de exemplu a oferit el coechipierilor din echipa naţională? Îmi pare rău, dar nu încurajez astfel de lucruri. De aceea, i-am arătat lui Mutu uşa. Atat timp cât voi mai fi antrenor, Mutu nu va mai apărea în echipa naţională".

Referitor la meciul amical pierdut de România, sâmbătă, în faţa Ucrainei, cu scorul de 2-3, Răzvan Lucescu a precizat că echipa sa nu a putut câştiga din cauza arbitrajului şi a lipsei şansei.

"Ceea ce a făcut arbitrul din Cehia nu se poate comenta. Am considerat că un meci cu Ucraina ne va avantaja. Este uşor să-i critici pe jucători, însă, să fim serioşi, deciziile absurde ale arbitrului au stricat jocul", a spus Lucescu, potrivit site-ului www.ua-footbal.com, care reproduce interviul acordat de selecţionerul român.

Întrebat ce a realizat în anul în care a condus naţionala României, Lucescu a spus:

"Echipa a început să practice un fotbal mai spectaculos, care atrage mai mulţi suporteri. Sunt încrezător că echipa României va progresa şi mai mult în viitorul apropiat. În urma antrenamentelor şi a muncii depuse am reuşit că creez un mijloc bun al echipei. Se poate vedea că suntem pe drumul cel bun. În România, în acest moment, sunt foarte mulţi fotbalişti tineri talentaţi, cu care se pot obţine numeroase succese".

Referitor la campania de calificare la Campionatul European din 2012, selecţionerul României a menţionat că Românie trebuie îşi propune să câştige toate meciurile din preliminarii, pentru a se putea clasa pe primul loc în grupă, "orice alt rezultat fiind sinonim cu eşecul".

Până în prezent, selecţionerul Răzvan Lucescu a evitat să precizeze dacă îl va mai convoca sau nu pe Adrian Mutu la echipa naţională.

După meciul Serbia - România, scor 5-0, din 10 octombrie 2009, s-a speculat faptul că Adrian Mutu ar putea să nu mai fie convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu din cauza escapadelor nocturne ale atacantului Fiorentinei.

În acest moment, Mutu este suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu subutramină la două meciuri din Serie A.

Reprezentativa României a înregistrat, sâmbătă, prima înfrângere în faţa echipei Ucrainei din istoria meciurilor directe, în urma eşecului suferit, scor 2-3 (0-1), într-o partidă amicală, disputată în deplasare, la Lvov.

România va întâlni miercuri, într-o altă partidă de verificare, naţionala Macedoniei, în localitatea austriacă Villach.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici