Reacţii la situaţia lui Novak Djokovic, după ce nu i s-a permis să intre în Australia. Cine îi ţine partea jucătorului

  • Mai mulţi sportivi străini, precum şi preşedintele Serbiei, au reacţionat la „saga” prin care trece Djokovic.
  • Numărul unu mondial în tenis nu a fost acceptat în Australia deoarece nu este vaccinat.
9426 afișări
Imaginea articolului Reacţii la situaţia lui Novak Djokovic, după ce nu i s-a permis să intre în Australia. Cine îi ţine partea jucătorului
UPDATE 10:00 Djokovic rămâne momentan în Melbourne. Apelul la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia va fi judecat luni. Hotărârea finală va veni luni, la 10:00 (ora locală). 
 
Părerile sunt împărţite, asta în timp ce autorităţile australiene par că nu vor ceda, iar situaţia se tensionează şi mai mult.
 
Preşedintele Serbiei acuză autorităţile australiene de „hărţuire” asupra sportivului. „Întreaga ţară este alături de el şi încercăm să oprim imediat hărţuirea la care este supus”, a declarat Aleksandar Vučić, care a precizat, totodată, că ţine legătura cu tenismenul. Totodată, şeful statului a cerut o întâlnire de urgenţă cu ambasadorul australian la Belgrad. 
 
„Nu există cazuri speciale, regulile sunt reguli, iar nimeni nu este mai presus de ele”, a declarat premierul australian Scott Morrison, care neagă orice acuzaţie de hărţuire asupra sportivului sârb, spunând că e reprezentat de către ambasada Serbiei în Canberra. Morrison mai spune că vor continua să ia astfel de decizii, pentru „siguranţa frontierelor australiene în pandemie”. 
 
„Australia are graniţe suverane şi reguli clare care nu sunt discriminatorii”, mai adaugă premierul. 
 
În Australia, circa 91% din populaţie este vaccinată. Însă nu există simpatie sau empatie pentru persoanele care refuză vaccinarea, mai ales în condiţiile actuale, când Omicron „e pe val”. 
 
Paul McNamee, fost director de la Australian Open şi jucător profesionist de tenis, consideră că Djokovic a respectat paşii ceruţi pentru a obţine visa şi ar trebui să fie lăsat să joace. 
 
Jucătorul de tenis ucrainian Sergy Stakhovski are o abordare dură: „Când cineva îţi va spune că „sportul nu interferează cu politica”, să-ţi aminteşti data de 6 ianuarie 2022, când ego-ul pur politic nu permite celui mai bun jucător de tenis din lume să intre într-o ţară unde... „instituţiile guvernamentale” i-au permis asta”
 
Şi tenismenul american Tennys Sandgren scrie, pe Twitter, că totul este destul de clar: medicii au aprobat scutirea, dar politicienii sunt cei care se opun. „Australia nu merită să fie gazda unui grand slam”
 
Pe de altă parte, sunt şi voci care nu ţin partea jucătorului sârb. 
 
Scriitorul despre tenis, Ben Rothenberg, scrie că este vina lui Djokovic pentru că nu s-a vaccinat deşi a avut „luni întregi” la dispoziţie. 
 
 
Iniţial, sportivul primise o scutire medicală pentru condiţiile autorităţilor australiene care să-i permită să particepe la Australian Open. Însă după ce a rămas blocat pe aeroportul Tullamanrien din Melbourne, în cursul nopţii, a primit o scrisoare din partea guvernului australian în care i s-a refuzat viza şi va fi expulzat, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată turneului.
 
Poliţia de frontieră australiană a confirmat într-un comunicat că Djokovic nu a furnizat dovezi adecvate pentru a îndeplini cerinţele de intrare în Australia, iar viza i-a fost anulată.
 
"Cetăţenii care nu deţin o viză valabilă la intrare sau cărora li s-a anulat viza vor fi reţinuţi şi expulzaţi din Australia", se precizează în comunicat. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici