Reghecampf: Nu cred în varianta unui străin la naţională, antrenorii români au avut performanţe

Antrenorul formaţiei Al Hilal, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, vineri, că nu crede în varianta unui selecţioner străin la echipa naţională, după plecarea lui Victor Piţurcă, mai ales că în ultima perioadă de timp tehnicienii români au avut performanţe notabile.

74 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Nu cred în varianta unui străin la naţională, antrenorii români au avut performanţe

Reghecampf: Nu cred în varianta unui străin la naţională, antrenorii români au avut performanţe (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Sunt mulţi antrenori care pot lucra la echipa naţională, depinde de ce profil de antrenor caută. Sunt soluţii şi cred eu că va ajunge un antrenor care va face performanţă la natională. Nu cred în varianta unui antrenor străin şi nu cred că ar fi cazul. În ultima perioadă antrenorii români au făcut performanţe şi ar fi păcat să nu punem un antrenor român. Nu ştiu dacă Olăroiu ar putea veni, cred că are aceeaşi situaţie ca a mea. Cred că se poate găsi un antrenor care să profite de jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Contra e un antrenor care a avut rezultate, sper să se ia cea mai bună soluţie. El e sub contract cu Getafe, dar cred că ar fi un antrenor bun pentru naţională", a declarat Reghecampf la Sport.ro.

Tehnicianul român a exclus posibilitatea să preia conducerea tehnică a echipei naţionale: "Nu m-a sunat nimeni de la federaţie acum, am spus că în momentul de faţă altceva e important pentru mine. Am vorbit cu preşedintele Burleanu înainte, dar acum nu. Am şi spus că în momentul de faţă nu are rost să-mi încarc memoria cu un lucru care nu se poate întâmpla. Am semnat un contract în Arabia Saudită, am ajuns în finala Ligii Campionilor Asiei. Am un proiect de realizat aici, mai ales că cei din Arabia Saudită nu o să-mi dea voie să vin la naţională".

Laurenţiu Reghecampf consideră că Piţurcă pentru a reuşi la Al Ittihad va trebui să se adapteze la ceea ce înseamnă ţările arabe: "Piţurcă a făcut o mişcare importantă, la o echipă foarte mare. Nu e uşor să se adapteze, dar trebuie să se descurce. E o ţară străină, dar cred că orice antrenor care vrea să facă performanţă trebuie să se adapteze. Cred că trebuie să se adapteze la ceea ce înseamnă această ţară. Va fi un meci important cu Al Ittihad, dificil pentru noi. Vom juca şi în cupa regelui, tot la ei acasă. Nu se pune problema ca Piţurcă să aducă jucători români acum pentru că nu mai e perioada de transferuri, poate din iarnă s-ar putea întâmpla acest lucru".

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat joi contractul de comun acord, tehnicianul semnând un contract pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită

Victor Piţurcă, în vârstă de 58 de ani, se afla în funcţia de selecţioner al României din 1 iulie 2011, el aflându-se la al treilea mandat la prima reprezentativă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici