Roger Federer şi Rafael Nadal, adversari în finala turneului de la Miami

Jucătorul elveţian Roger Federer (6 ATP) l-a învins, sâmbătă, pe australianul Nick Kyrgios (16 ATP), scor 7-6 (9), 6-7 (9), 7-6 (5), şi s-a calificat în finala turneului de Masters Series de la Miami, SUA, jucat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii de 7.913.405 dolari.

2809 afișări
Imaginea articolului Roger Federer şi Rafael Nadal, adversari în finala turneului de la Miami

Roger Federer şi Rafael Nadal, adversari în finala turneului de la Miami (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În ultimul act al competiţiei, Federer îl va întâlni duminică pe spaniolul Rafael Nadal (7 ATP), care a trecut de italianul Fabio Fognini (40 ATP), scor 6-1, 7-5, într-un meci disputat vineri seara.

Va fi cea de-a 37-a întâlnire dintre Roger Federer (35 de ani) şi Rafael Nadal (30 de ani). Bilanţul confruntărilor directe este în favoarea jucătorului spaniol, care are 23 de victorii şi 13 înfrângeri.

În 2017 însă, cei doi jucători au evoluat unul împotriva celuilalt de două ori, în finala de la Australian Open şi în optimi de finală la Indian Wells, iar Federer s-a impus de fiecare dată.

Prezenţa în finala turneului de la Miami este recompensată cu un cec în valoare de 573.680 de dolari şi 600 de puncte ATP. Câştigătorul turneului va primi 1.175.505 dolari şi 1.000 de puncte în ierarhia mondială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici