Roland Garros anunţă creşterea premiilor în bani pentru 2023

Premiile în bani pentru ediţia din acest an a Openului Franţei se vor ridica la 49,6 milioane de euro, în creştere cu 12,3% faţă de 2022, au anunţat vineri organizatorii turneului de Grand Slam pe zgură.

128 afișări
Imaginea articolului Roland Garros anunţă creşterea premiilor în bani pentru 2023

Roland Garros anunţă creşterea premiilor în bani pentru 2023

Suma oferită pentru tablourile de simplu de la Roland Garros va fi majorată cu 9,1% faţă de 2022, organizatorii precizând într-un comunicat că au "crescut semnificativ" fondul de premii pentru a asigura o distribuţie mai echitabilă între jucători.

Jucătorii învinşi în primele trei tururi ale tabloului de simplu vor primi între 11% şi 13% mai mult în acest an, organizatorii majorând, de asemenea, premiile pentru cele trei tururi ale calificărilor cu o medie de 11,8%.

Campionii la masculin şi feminin vor primi câte 2,3 milioane de euro fiecare.

De asemenea, premiile pentru probele de dublu masculin şi feminin au crescut cu 4%, au adăugat organizatorii.

Alocarea pentru competiţia în scaun cu rotile şi quad este de 810.000 de euro, ceea ce echivalează cu o creştere de 40% faţă de 2022.

Openul Franţei are loc în perioada 28 mai-11 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici