Roxana Mărăcineanu, reacţie decisă după incidentele de la Lyon: „Este inacceptabil”

Românca Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului, a reacţionat, după incidentele de la meciul de campionat dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille.

615 afișări
Imaginea articolului Roxana Mărăcineanu, reacţie decisă după incidentele de la Lyon: „Este inacceptabil”

„Ceea ce s-a întâmplat la Lyon este inacceptabil”, a spus ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu. „Avem nevoie de sancţiuni şi de o conştientizare generală, imediată şi radicală a tuturor actorilor de fotbal”, a mai spus oficialul.

Meciul de duminică a fost oprit şi apoi abandonat, după ce un fan l-a lovit în cap pe jucătorul echipei Olympique Marseille, Dimitri Payet, cu o sticlă plină cu apă în minutul 4, cu scorul 0-0.

„Dimitri Payet are tot sprijinul meu”, a spus Mărăcineanu. „Nu putem permite ca jucătorii să fie agresaţi în acest fel. Astfel de acte ar trebui să ducă cel puţin la oprirea automată a jocurilor.”

Reuniune de urgenţă

Ministerul sportului a anunţat că o întâlnire între guvern şi oficialii de fotbal care reprezintă liga, federaţia franceză, cluburi şi arbitri va avea loc în cursul zilei de marţi. 

În august, un meci dintre Nisa şi Marseille a fost abandonat, după ce fanii au aruncat cu obiecte şi au invadat terenul. Payet a fost, de asemenea, lovit de o sticlă în acel joc.

OM, care este deţinută de omul de afaceri american Frank McCourt, s-a confruntat, de asemenea, cu o revoltă a propriilor fani în ianuarie, când câteva sute de persoane au intrat în complexul de antrenament al clubului, cu câteva ore înainte de un meci. 

Lyon a anunţat într-un comunicat că bărbatul care a aruncat sticla către Payet a fost identificat prin intermediul camerelor de supraveghere video şi predat poliţiei.

Potrivit ziarului L'Equipe, patru persoane au fost arestate în urma meciului de duminică.

Liga franceză a condamnat atacul asupra lui Payet, adăugând că acesta a primit şi „insulte de natură discriminatorie”.

În urma unei reuniuni urgente a comisiei sale de disciplină, liga a declarat că Lyon va trebui să joace meciurile de acasă fără suporteri până la aprobarea unei sancţiuni, pe 8 decembrie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici