Rublev îl învinge pe Dimitrov şi va juca finala cu Hurkacz la Shanghai

Al cincilea favorit al turneului de tenis masculin de la Shanghai, Andrey Rublev, caută să câştige al doilea titlu ATP Masters 1000 din 2023. El l-a învins în semifinala competiţiei pe bunul său prieten, bulgarul Grigor Dimitrov şi va juca finala împotriva plonezului Hubert Hurkacz.

93 afișări
Imaginea articolului Rublev îl învinge pe Dimitrov şi va juca finala cu Hurkacz la Shanghai

Rublev îl învinge pe Dimitrov şi va juca finala cu Hurkacz la Shanghai

Rublev s-a impus cu 7-6(7), 6-3, într-o confruntare extrem de fizică, şi îl va înfrunta în finală pe polonezul Hubert Hurkacz (17 ATP), cel care l-a eliminat în cealaltă semifinală, pe americanul Sebastian Korda (26 ATP).


Rublev a salvat o minge de set înainte de a câştiga primul act, la tie-break , după 76 de minute, iar apoi a revenit de la 0-2 în setul al doilea pentru a-şi asigura locul în finala de duminică.

"Nu este uşor atunci când câştigi meciuri împotriva prietenilor, pentru că simţi ambele părţi", a reflectat Rublev, care se află la a patra sa finală de Masters 1000. "Te simţi trist, dar în acelaşi timp vrei să câştigi. Este un amestec de sentimente", a mai spus rusul, citat de atptour.com.

Rublev a câştigat acum toate cele 10 seturi pe care le-a jucat în timpul turneului de la Shanghai. Jucătorul în vârstă de 25 de ani are 18-6 la turneele Masters 1000 în acest sezon, un bilanţ care include şi câştigarea primului său titlu la acest nivel la Monte-Carlo. În prezent pe locul cinci în ATP Live Race To Turin, Rublev îşi poate consolida şi mai mult speranţele de calificare la ATP Finals dacă ridică trofeul la Shanghai.

"Mă gândesc doar să mă odihnesc şi să încerc să mă recuperez pentru mâine, pentru că Hubi este atât de greu de înfruntat", a declarat Rublev despre confruntarea cu Hurkacz. "Este unul dintre jucătorii pe care nu vrei să îi înfrunţi, pentru că poate învinge pe oricine. Cu stilul său de joc, cu felul în care serveşte, cu felul în care loveşte mingea. Vom vedea, vreau doar să-mi iau timp să mă recuperez şi să fiu cât mai [pregătit] posibil pentru mâine".

Polonezul, cap de serie numărul 16, l-a învins pe Sebastian Korda cu 6-3, 6-4, fără a se confrunta cu nicio minge de break. În schimb, polonezul a reuşit câte un break în fiecare set, pentru a se impune cu uşurinţă în 77 de minute.

"Sunt foarte mulţumit de prestaţia mea de astăzi", a declarat Hurkacz, care a câştigat 85% (40/47) din puncte după primul său serviciu în confruntarea din semifinale. "Am servit bine, am jucat câteva lovituri bune la sol şi cu siguranţă am pus presiune pe Sebi de pe teren".

Pe lângă faptul că Hurkacz s-a apropiat la o singură victorie de ridicarea celui de-al doilea trofeu Masters 1000, triumful de sâmbătă împotriva lui Korda a impulsionat şi mai mult lupta din ultima perioadă a polonezului pentru ATP Finals de la sfârşitul sezonului.

El a urcat trei poziţii, până pe locul 13 în ATP Live Race To Turin, şi va urca pe locul 11 dacă reuşeşte să îl învingă pe Andrey Rublev în finala de duminică de la Shanghai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici