Sandra Izbaşa: Drapelul era greu, dar n-aş fi renunţat la el pentru nimic în lume

Campioana olimpică la sărituri, Sandra Izbaşa, a declarat, luni, la revenirea în ţară de la Jocurile Olimpice de la Londra, că a fost onorată de hotărârea COSR de a o desemna portdrapel la ceremonia de închidere, menţionând că nu ar fi renunţat la drapel pentru nimic în lume, chiar dacă era greu.

1253 afișări
Imaginea articolului Sandra Izbaşa: Drapelul era greu, dar n-aş fi renunţat la el pentru nimic în lume

Sandra Izbaşa: Drapelul era greu, dar n-aş fi renunţat la el pentru nimic în lume (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Ridicam steagul cât mai sus. A fost senzaţie la ceremonia de închidere. Pot să trec asta la «o dată în viaţă». Nu am avut emoţii deloc la defilare, chiar mi-a plăcut. Am avut şi o domnişoară care a vorbit cu mine şi mi-a zis că dacă mi-e greu drapelul să i-l dau ei, dar i-am spus că nu îl las pentru nimic în lume. Am fost onorată pentru această decizie luată de COSR", a spus Izbaşa.

Sandra Izbaşa le-a mulţumit antrenorilor Bellu şi Bitang pentru că au convins-o să încerce şi proba de sărituri. "A fost o Olimpiadă destul de grea, pentru că ne-am luptat cu marile puteri, dar am făcut ce am ştiut. Le mulţumesc antrenorilor că au avut încredere în mine şi m-au îndrumat spre sărituri. Ne bucurăm din suflet că am fost acolo în faţă. Din punctul meu de vedere a fost un concurs reuşit, pentru că m-am calificat în două finale, iar în concursul de individual compus am venit pe locul cinci. Pentru mine este o mare performanţă. Întotdeauna e loc de mai bine. Mă simt mulţumită de ce am făcut la această olimpiadă", a menţionat Izbaşa.

Sandra Izbaşa a precizat că nu ştie ce va face în continuare, dar a subliniat că vrea să participe la ediţia din 2016 a JO măcar ca spectator. "Nu ştiu. E o întrebare pusă cam devreme. Nu ştiu de ce va depinde continuarea carierei. Cred că motivaţia va veni din interior. Îmi doresc să fiu prezentă la Rio, dar nu ştiu în ce calitate, de sportiv, antrenor sau spectator. Vreau să vizitez Brazilia", a precizat Izbaşa.

În concursul individual de la sol, când a ratat ultima diagonală, Sandra Izbaşa a declarat că a simţit o oboseală în picioare şi de aceea nu a mai putut lega salturile. "A fost greşeala mea, se întâmplă, sunt om şi nu pot să le fac tot timpul perfect, dar mă bucur din suflet pentru medalia de la sărituri, este o împlinire sufletească. Am simţit o oboseală în picioare. Am zâmbit pentru că m-am bucurat că am terminat olimpiada sănătoasă şi cu un rezultat bun. Medalia pe echipe a fost cea mai importantă, pentru că am făcut toate cele patru aparate, care mi-au permis intrarea în două finale şi la individual compus. Să fac patru aparate, pentru mine, contează ca şi locul de la invidiual compus", a conchis Izbaşa.

Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.

La JO de la Beijing, din 2008, bilanţul delegaţiei României a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi trei de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici