Sandu: Nu mă surprinde decizia lui Gică Popescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la Sport.ro, că nu este surprins de decizia lui Gică Popescu de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale ale forului.

23 afișări
Imaginea articolului Sandu: Nu mă surprinde decizia lui Gică Popescu

Sandu: Nu mă surprinde decizia lui Gică Popescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"E problema lui Gică Popescu ce declară. FRF nu a încălcat Statutul prin devansarea datei alegerilor. Nu mă surprinde decizia lui, poate are alte probleme mai importante de rezolvat. Dacă nu s-a încălcat Statutul, ce aţi vrea să facem, să stăm drepţi în faţa lui Gică Popescu? Am respectat statutul Federaţiei Române de Fotbal, punct şi de la capăt. A fost o hotărâre a Comitetului Executiv şi mergem mai departe", a spus Mircea Sandu.

Conducătorul FRF a precizat că Gică Popescu a făcut o "afirmaţie nesimţită" când a spus că nu se va face nimic în fotbalul românesc în următorii cinci ani, aşa cum nu s-a făcut nici în ultimii 20 de ani.

Mircea Sandu a afirmat că nu a avut niciodată emoţii la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

"Eu nu am avut niciodată emoţii la alegerile din cadrul FRF. Eu fac campanie din 1990 continuu, pentru activitatea din cadrul FRF. Vor avea loc întâlniri, între data de 10 şi 20, cu toate structurile din fotbalul românesc la care vor participa colaboratorii mei, eu fiind plecat din ţară pentru zece zile. În cazul în care voi ieşi din nou preşedinte, cei prezenţi în acest moment în FRF vor rămâne pe loc, iar dacă va fi cazul să mai aducem oameni noi vom căuta", a adăugat Mircea Sandu.

Preşedintele FRF a spus că nu le va face cluburilor promisiuni financiare: "Cluburilor le promitem că vom avea regulamente pe care va trebui să le respectăm toţi. Nu facem promisiun financiare sau de altă natură. Am meritul de a se fi scos o ordonanţă pentru înfiinţarea a peste 400 de stadioane în mediul rural. Am făcut această lege promulgată în Parlamentul României şi nu se aplică. Ce poate să mai facă preşedintele FRF?".

Mircea Sandu a mai menţionat că are merite importante la succesele obţinute de echipa naţională în timpul mandatelor sale. "Gică Popescu este unul dintre oamenii la care eu ţin foarte mult, ca şi la întreaga echipa cu Iordănescu, începând cu anii 1990 până în 2000. M-a deranjat afirmaţia că în 20 de ani nu s-a realizat nimic, pentru că este una necontrolată. La Adunarea Generală voi prezenta toate realizările din aceşti 20 de ani. Nu trebuie uitat că la calificările echipei naţionale la turneele finale, ca şi la necalificări, eu am anumite merite importante. 90 la sută din merite le au jucătorii şi antrenorii, dar staful şi federaţia are merite în calificări, iar în necalificări mai puţin", a declarat şeful federaţiei de fotbal.

El a afirmat că nimeni nu va putea să facă nimic pentru fotbalul românesc atâta timp cât Guvernul nu are un program pentru sport: "Eu am spus de câţiva ani de zile că fotbalul românesc a intrat într-o criză. Din păcate, a intrat şi într-o criză financiară. Nici Mircea Sandu şi nici 10 ca Popescu, în aceşti 20 de ani şi încă 10 ani de acum încolo, nu vor putea să facă nimic în ceea ce înseamnă infrastructura sportului românesc, atâta timp cât Guvernul României nu are un program pe probleme de sport".

Mircea Sandu a adăugat că pentru a avea şanse la postul de vicepreşedinte al UEFA va trebui să candideze la alegerile din 2011. "În primul rând trebuie să candidez la un post de vicepreşedinte la alegerile din 2011, iar dacă va exista un post vacant de vicepreşedinte am şanse reale să fiu cooptat ca vicepreşedinte. Totuşi pe mine mă interesează fotbalul românesc", a încheiat Mircea Sandu.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu va candida la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), "în semn de protest faţă de tot ceea ce se petrece în fotbalul românesc", dar şi pentru că data de organizare a alegerilor a fost devansată pentru 25 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici