Şapte fotbalişti au jucat pentru prima oară în derbiul Steaua - Dinamo

Şapte fotbalişti au debutat la derbiul Steaua - Dinamo de duminică, dintre care patru străini: Daniel Georgievski, Mihai Pintilii şi Adi Popa la stelişti, respectiv Paul Koulibaly, Constantin Nica, Eduardo Alvarez şi Boubacar Mansaly la dinamovişti.

187 afișări
Imaginea articolului Şapte fotbalişti au jucat pentru prima oară în derbiul Steaua - Dinamo

Şapte fotbalişti au jucat pentru prima oară în derbiul Steaua - Dinamo (Imagine: Alexandru Hojda / MediafaxFoto)

Polonezul Lukasz Szukała a devenit al cincilea străin care marchează în derbi, după albanezul Sulejman Demollari, belgianul Cyril Théréau, grecul Pantelis Kapetanos şi bulgarul Valentin Iliev, informează FRF.

Acesta fost al 127-lea meci dintre cele două mari rivale, încheiat cu a 37-a victorie stelistă. De altfel, steliştii s-au impus în ultimele trei partide directe, în fiecare din acestea marcând câte trei goluri şi de fiecare dată dinamoviştii fiind cei ce au deschis scorul.

A fost pentru a doua oară în istorie când Steaua s-a impus în calitate de gazdă cu scorul de 3-1, acest lucru petrecându-se prima oară la 10 mai 1997, în Ghencea. Roş-albaştrii s-au mai impus de încă două ori cu acest scor, însă în calitate de oaspeţi.

Pentru a 13-a oară derbiul a fost condus de un arbitru străin. Alexandre Boucaud şi brigada sa au fost primii arbitri belgieni care au condus un meci din campionatul nostru.

Acesta fost al doilea derbi găzduit de Arena Naţională, iar pentru a 65-a oară s-a jucat duminica.

Cătălin Munteanu a fost jucătorul din teren cu cele mai multe derbiuri la activ, acesta fiind al 11-lea (al 8-lea în calitate de dinamovist). L-a urmat un alt "alb-roşu", Cristian Pulhac, aflat la al nouălea.

Marius Alexe a marcat pentru a doua oară în poarta Stelei, în timp ce Raul Rusescu are cinci goluri înscrise lui Dinamo, egalându-l pe Anghel Iordănescu, cei doi ocupând locurile 7-8 într-o ierarhie all-time a eficacităţii steliste în poarta dinamovistă.

Pentru tehnicianul Dario Bonetti a fost al treilea derbi, în timp ce Laurenţiu Reghecampf a debutat, devenind al 30-lea antrenor prezent pe banca Stelei în confruntările cu Dinamo.

Stefan Nikolici şi Cristian Bălgrădean s-au aflat la meciurile lor cu numărul 50 în Liga I, iar ultimul gol al lui Raul Rusescu a fost al 40-lea pentru el în prima ligă.

Formaţia Steaua Bucureşti a învins, duminică seară, cu scorul de 3-1, echipa Dinamo, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională, în care a revenit după ce la pauză a fost condusă cu 1-0. Golurile învingătorilor au fost marcate de Rusescu '63 din penalti, '83 şi Szukala '87, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Alexe, în minutul 38.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici