Scandal în Turcia. Preşedintele clubului de fotbal Ankaragucu, arestat pentru că a lovit un arbitru

Preşedintele clubului de fotbal turc din prima ligă Ankaragucu, Faruk Koca, a fost arestat marţi pentru că a lovit cu pumnul în faţă un arbitru la finalul unui meci de luni seara, oficialul declarând poliţiei că Koca a ameninţat că îl va ucide.

260 afișări
Imaginea articolului Scandal în Turcia. Preşedintele clubului de fotbal Ankaragucu, arestat pentru că a lovit un arbitru

Arestarea a avut loc după o serie de violenţe în timpul meciului de luni seară din Super Lig, dintre Ankaragucu şi Rizespor.

Arbitrul Halil Umut Meler, care a fost de asemenea lovit cu piciorul în timp ce era întins pe teren, a declarat că Koca l-a ameninţat şi pe el şi pe colegii săi, a relatat agenţia de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

"Faruk Koca m-a lovit cu pumnul sub ochiul stâng; am căzut la pământ. În timp ce eram la pământ, alte persoane m-au lovit de mai multe ori cu picioarele în faţă şi în alte părţi ale corpului", a spus el.

"Koca ne-a spus mie şi colegilor mei: 'O să vă termin'. Adresându-se mie, a spus: 'Te voi ucide'".

Tribunalul turc care a luat decizia de arestare a reţinut preventiv şi alţi doi suspecţi în legătură cu incidentul.

"Acest incident s-a dezvoltat din cauza deciziilor greşite şi a comportamentului provocator al arbitrului. Scopul meu a fost să reacţionez verbal la adresa arbitrului şi să-l scuip în faţă", a declarat Koca în faţa instanţei, potrivit agenţiei de presă Demiroren.

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a declarat că a suspendat toate ligile după incidentul "ruşinos" de la Ankara.

Ministrul justiţiei, Yilmaz Tunc, a declarat că Koca şi alte două persoane au fost arestaţi oficial pentru "rănirea unui funcţionar public", după ce procurorii le-au luat declaraţii.

"Ancheta continuă meticulos", a declarat el pe platforma de socializare X, adăugând că au fost impuse controale judiciare asupra altor trei suspecţi.

Imaginile au arătat că Koca a intrat pe teren şi l-a lovit pe Meler la fluierul final, după ce Rizespor a marcat golul egalizator în minutul 97, în meciul de pe stadionul Eryaman, scor 1-1.

Ulterior, alte imagini furnizate de minister l-au prezentat pe arbitru întins pe un pat de spital, cu faţa umflată şi cu un guler cervical.

"Sângerarea din ochiul stâng al lui Meler a început să scadă" şi nu vor exista leziuni permanente, a declarat Mehmet Yorubulut, medicul-şef al spitalului Acibadem.

"Fractura de acolo se va vindeca treptat. Nu există leziuni cerebrale", a spus el, adăugând că probabil va fi externat miercuri.

Preşedintele clubului Koca a fost ales de două ori în parlamentul turc ca parte a Partidului AK, aflat la guvernare, al preşedintelui Tayyip Erdogan.

După meci, imaginile au arătat că fanii lui Ankaragucu au invadat terenul, iar Meler a fost şi el lovit cu piciorul când a căzut. În cele din urmă, el a reuşit să ajungă la vestiare cu ajutorul poliţiei.

Federaţia a declarat că Ankaragucu, preşedintele său, oficialii clubului şi toţi cei vinovaţi de atacarea arbitrului vor fi "pedepsiţi în cei mai puternici termeni posibili".

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că evenimentele care au avut loc după meci au fost "total inacceptabile şi nu îşi au locul în sportul nostru sau în societate".

"Fără arbitri de meci nu există fotbal", a adăugat el.

Arbitru FIFA din 2017, Meler, în vârstă de 37 de ani, a condus meciul dintre Lazio şi Celtic, din 28 noiembrie, din grupele Ligii Campionilor.

Arbitrii din Turcia sunt adesea criticaţi de managerii şi preşedinţii de cluburi pentru deciziile lor, dar sunt rareori ţinta unor atacuri violente.

Ankaragucu se află pe locul 11 în clasament, cu 18 puncte, cu trei locuri sub Rizespor, cu 22 de puncte, după 15 meciuri. Nu este clar când se vor relua meciurile din Super Lig.

 

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici