Simona Halep a fost ÎNVINSĂ de Elina Svitolina în finala turneului de la Roma, după ce s-a accidentat la gleznă. Ce mesaj i-a transmis românca adversarei

Simona Halep (4 WTA) o înfruntă pe Elina Svitolina (Ucraina, 11 WTA), în marea finală a turneului Premier 5 de la Roma (Italia). Meciul a început la ora 14.00, ora României.

7831 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost ÎNVINSĂ de Elina Svitolina în finala turneului de la Roma, după ce s-a accidentat la gleznă. Ce mesaj i-a transmis românca adversarei

Simona Halep a fost ÎNVINSĂ de Elina Svitolina în finala turneului de la Roma, după ce s-a accidentat la gleznă. Simona defila atunci când a călcat greşit (Imagine: Hepta)

Halep: Svitolina a jucat foarte bine, vreau să o felicit pentru ce a făcut în acest an

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, a felicitat-o pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 11 WTA şi favorită 8, de care a fost învinsă, duminică, în finala turneului WTA de la Roma şi a afirmat că îşi doreşte să aibă şansa de a câştiga competiţia, în viitor.

"Svitolina a jucat foarte bine, vreau să o felicit pentru ce a făcut în acest an, pentru ce a făcut în această finală. Vreau să le mulţumesc tututor suporterilor români, şi nu numai. Le mulţumesc şi sponsorilor şi organizatorilor, tuturor celor care au participat la acest turneu minunat, echipei mele. Este prima mea finală aici, la Roma, şi sper că voi avea şansa să câştig acest turneu. Ne vedem anul viitor", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

UPDATE: Simona Halep este învinsă de Elina Svitolina la Roma, după o finală de coşmar, scor 6-4, 5-7, 1-6! Halep ratează al 16-lea titlu al carierei din cauza unui ghinion teribil, ţinând cont că sportiva noastră nu a mai putut să evolueze la nivelul ei obişnuit după ce s-a accidentat într-un moment în care controla partida. Simona a călcat greşit la 5-2 în prima manşă, apoi s-a chinuit şi nu i-a mai putut face faţă Elinei, jucătoare care ajugne la 8 trofee în carieră!

UPDATE: Halep - Svitolina 6-4, 4-7, 1-5! Simona câştigă în sfârşit un game, reuşind al 3-lea as de astăzi. La serviciu urmează însă Elina Svitolina.

UPDATE: Halep - Svitolina 6-4, 4-5! Atunci când pare că se află la pământ, Simona vine de nicăieri cu un tenis de pe altă planetă! Şi face rebreak-ul, reuşind un pasing excelent. Din păcate, durerile continuă, iar Halep este bandajată la gleznă de fizioterapeut.

UPDATE: Simona a câştigat primul set, dar a primit îngrijiri medicale după ce a călcat strâmb. Halep - Svitolina 6-4.

Este cea de-a doua înfruntare dintre Halep şi Svitolina. Românca a câştigat primul meci, în 2013, la Sofia, în faza grupelor la Turneul Campioanelor 2, scor 6-1, 6-1.

Dacă bate astăzi, Simona Halep va fi prima jucătoare din România care câştigă turneul de la Roma! Virginia Ruzici, managerul Simonei, a jucat finala de două ori, însă a pierdut de fiecare dată: 5-7, 5-7 cu Regina Marsikova din Cehoslovacia, în anul 1978, şi 7-5, 2-6, 2-6 în faţa americancei Chris Evert (1980).

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Roma, din Italia, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare totală de 2.775.745 de euro. 

"Sunt foarte bucuroasă că am putut să termin meciul, pentru că e neplăcut să fii întrerupt de ploaie. Mă simt foarte încrezătoare, titlul de la Madrid mă face mai puternică, mă simt minunat şi îmi doresc să continui să joc şi să încerc să câştig acest titlu", a declarat Simona Halep, la finalul partidei de sâmbătă.

Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici