Simona Halep o întâlneşte azi pe Marina Erakovic în primul tur la Wimbledon | Cinci motive pentru care românca poate câştiga turneul

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, o va întâlni, luni, pe jucătoarea Marina Erakovic din Noua Zeelandă, locul 129 WTA, venită din calificări, în primul tur al turneului de la Wimbledon. Alături de Halep, vor evolua la Wimbledon şi Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan şi Marius Copil.

1744 afișări
Imaginea articolului Simona Halep o întâlneşte azi pe Marina Erakovic în primul tur la Wimbledon | Cinci motive pentru care românca poate câştiga turneul

Simona Halep o întâlneşte azi pe Marina Erakovic în primul tur la Wimbledon | Cinci motive pentru care românca poate câştiga turneul

PROGRAMUL anunţat pe site-ul competiţiei: 

Halep, locul 2 WTA şi a doua favorită a întrecerii de simplu feminin, o va întâlni pe Marina Erakovic din Noua Zeelandă, locul 129 WTA, într-un meci programat pe terenul 2, nu mai devreme de 15:30 (ora României, după meciul Jo-Wilfried Tsonga - Cameron Norrie, din competiţia masculină.

Partida Irinei Begu, locul 64 WTA, cu britanica Naomi Broady, locul 109 WTA, va fi a treia pe terenul 14.

Ana Bogdan, aflată pe locul 115 WTA, va debuta împotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan, locul 62 mondial, într-un meci care se va juca pe Terenul 4, după două partide din turneul masculin.

La simplu masculin, Copil (85 ATP) îl va înfrunta pe germanul Peter Gojowczyk (140 ATP), pe terenul 4, înainte de meciul Anei Bogdan.

5 motive pentru care Simona Halep poate câştiga turneul de la Wimbledon

1. Încrederea Simonei e la cote maxime

Potrivit ProSport, Halep şi-a redescoperit pofta de tenis după un sezon pe zgură magnific, în care a câştigat turneul de la Madrid şi a atins finalele de la Roma şi Roland Garros! Simona a căpătat încredere în special după Marele Şlem din Paris (6-4, 4-6, 3-6 în finala cu Ostapenko), iar rezultatele obţinute pe zgură le influenţează inevitabil şi pe cele de la Wimbledon. 

2. Halep are palmares zdrobitor în faţa favoritei specialiştilor

Serena Williams şi Maria Şarapova absentează de la această ediţie a turneului londonez, astfel că Simona Halep nu se mai sperie de nicio adversară! Cei mai mulţi specialişti, inclusiv casele de pariuri, o indică mare favorită pe Karolina Pliskova (cotă 8,00), jucătoare pe care Simona Halep a învins-o de cinci ori în 6 meciuri disputate în circuitul WTA sau în Fed Cup. 

3. Numeroasele victorii din acest sezon îi pot aduce victoria supremă Wimbledon

Simona atacă turneul de la Wimbledon la mijlocul unui sezon fabulos, în care a strâns nu mai puţin de 28 de victorii şi a pierdut doar 8 meciuri! Victoriile aduc victorii, dar o fac pe Simona să fie şi mai sigură pe ea înaintea celui mai prestigios turneu de tenis. 

4. Avantaj în premieră la Wimbledon: Halep se află între primele două favorite de pe tabloul principal

Un avantaj pe care Simona nu l-a mai avut niciodată în carieră la Wimbledon este reprezentat de faptul că sportiva noastră se află pe poziţia a doua pe lista capilor de serie! Acest lucru îi conferă statulul de principală favorită pe jumătatea ei de tablou, dar şi un traseu accesibil până în finală, mai scrie ProSport

5. Simona s-a împrietenit din nou cu iarba

Chiar dacă este o jucătoare completă, care se descurcă pe orice suprafaţă, Halep nu a mai excelat pe iarbă în ultimii ani. Acum însă, după ce a jucat şi un turneu de pregătire la Eastbourne (sferturi de finală), Simona declară că se simte foarte bine pe suprafaţa amenajată la Wimbledon: "Simt că am început să joc bine pe iarbă. Am fost 100% cu totul la Eastbourne şi mă simt pregătită pentru Wimbledon", a concluzionat Halep după sfertul de finală cedat în faţa Caroline Wozniacki, scor 7-5, 4-6, 1-6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici