Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open: Meciul nu a fost uşor pentru mine. Mereu e ceva ce poţi face mai bine

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, a câştigat, luni, scor 6-2, 6-4, meciul disputat cu Carla Saurez Navarro din Spania, în optimile turneului de Mare Şlem de la US Open, dotat cu premii totale în valoare de 22,102,700 de dolari.

5234 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open: Meciul nu a fost uşor pentru mine. Mereu e ceva ce poţi face mai bine

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Meciul nu a fost uşor pentru mine. Am fost însă agresivă, am luat mingea devreme. Am reuşit să o împing pe adversară în spate, iar acest lucru a fost decisiv", a spus Simona la final.

Prezentă pentru a doua oară la rând în sferturile de finală de la US Open, Halep nu a uitat de partida cu Timea Babos, din turul anterior, una pe muchie de cuţit. Simona e fericită că şi-a îmbunătăţit considerabil jocul faţă de confruntarea cu jucătoarea din Ungaira şi a dezvăluit că era pregătită pentru un alt meci maraton.

"Mereu e ceva ce poţi face mai bine. M-a nemulţumit puţin că mi-a făcut break în setul doi, la 5-3. Dar per total sunt mulţumită, după partida mai grea din turul anterior, am reuşit să joc foarte bine. Acum am motive să zâmbesc, pe durata partidei am fost foarte concentrată. Nu m-am gândit niciodată la scor, ci doar la faptul că sunt dispusă să fac totul pentru victorie", a mai spus Simona.

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 38 de minute. Halep a început foarte bine primul set şi a condus cu 3-0, după două break-uri. La scorul de 4-1, sportiva din Constanţa şi-a pierdut serviciul, dar a revenit imediat şi a făcut rebreak. În final, Simona s-a impus, scor 6-2.

Actul secund a început la fel de bine pentru Halep, care a reuşit să câştige contra serviciului în game-ul trei, la scorul de 1-1, dar a fost egalată imediat de Suarez Navarro. Halep a ajuns rapid la 5-3, însă, după o pauză de vestiar a sportivei din Spania, a pierdut avantajul. A reuşit un break la scorul de 5-5 şi a luat din nou avantaj, urmând la serviciu. În final, jucătoarea de 24 de ani a câştigat şi setul doi, scor 7-5.

În sferturi, Simona va da cel mai probabil peste Serena Williams. În cele opt întâlniri anterioare, constănţeanca a reuşit să se impună o singură dată.

Pentru calificarea în sferturile de finală, Halep va încasa un cec în valoare de 450,000 de dolari şi 430 de puncte WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici