Simona Halep şi Sorana Cîrstea s-au CALIFICAT în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul opt în clasamentul WTA, a câştigat, miercuri, scor 6-4, 4-6, 6-4, meciul jucat cu Samantha Stosur (Australia, 26 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Madrid (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 5.439.350 de dolari. UPDATE: Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, locul 83 WTA şi beneficiară a unui wild-card, a câştigat, miercuri, cu 7-5, 3-6, 6-1, meciul jucat cu Misaki Doi (Japonia, 53 WTA) în optimi.

2719 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi Sorana Cîrstea s-au CALIFICAT în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală ale turneului de la Madrid (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 53 de minute. Simona a început tare primul set, cu break încă din deschidere, care a ajutat-o să rămână în avantaj până la finalul setului câştigat, scor 6-4, în 37 de minute. A fost singura greşeală pe serviciu, cele două mergând cap la cap în restul parcursului primului act.

În actul secund, Stosur a început mai bine, a condus cu 2-0, dar Simona Halep a reuşit să revină şi să egaleze. Apoi, cele două au mers cap la cap, până în ultimul game, când sportiva din Australia a câştigat contra serviciului şi şi-a adjudecat setul doi, scor 6-4, în 41 de minute. S-a intrat în decisiv, unde Halep a făcut break în game-ul cinci şi s-a distanţat imediat la 4-2, menţinându-şi avantajul până la finalul setului, care s-a încheiat cu scorul de 6-4, în 35 de minute.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Coco Vandeweghe (SUA, 20 WTA). Pentru accedere în sferturile de finală ale turneului madrilen, Halep va încasa un cec în valoare de 130,965 de euro şi 215 puncte în ierarhia mondială. Dacă trece şi de Vandeweghe, sportiva din Constanţa îşi va recupera locul patru în clasament, profitând de eliminarea Dominikăi Cibulkova, care a pierdut, scor 2-6, 4-6, în faţa fraţuzoaicei Oceane Dodin, locul 63 în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, locul 83 WTA şi beneficiară a unui wild-card, a câştigat, miercuri, cu 7-5, 3-6, 6-1, meciul jucat cu Misaki Doi (Japonia, 53 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Madrid (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 5.439.350 de dolari.

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 58 de minute. După victoria împotriva japonezei Doi, Sorana Cîrstea şi-a egalat performanţa obţinută anul trecut la Mutua Madrid Open, calificarea în sferturile de finală la turneul deţinut de Ion Ţiriac.

Sorana a început rău meciul, iar Misaki Doi s-a distanţat rapid la 3-0. A urmat o revenire a sportive române, care a restabilit egalitatea, 3-3. Fiecare şi-a făcut serviciul în următoarele patru game-uri, iar apoi Cîrstea a reuşit un break, 6-5, încheind primul set, scor 7-5, cu un as, în 48 de minute. În actul secund, Doi a avut iniţiativa, reuşind un break la 4-3, care a dus-o în poziţia de a câştiga setul, scor 6-3.

În decisiv, Cîrstea nu i-a lăsat nicio şansă adversarei, desprinzându-se la 5-0, pentru a încheia setul cu 6-1. După calificarea în sferturile de finală, Cîrstea va încasa un cec în valoare de 130.965 euro şi 215 puncte WTA, iar în turul următor o va întâlni pe câştigătoarea meciului Oceane Dodin (Franţa, 63 WTA) - Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici