Simona Halep va coborî în clasamentul mondial

Simona Halep (4 WTA) va coborî doar un loc în ierarhia mondială, după ce a fost eliminată în turul trei la Indian Wells, scor 3-6, 3-6 cu Kristina Mladenovic.

2036 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va coborî în clasamentul mondial

Simona Halep va coborî în clasamentul mondial (Imagine: Alexandra Pandrea/ Mediafax Foto)

Halep va ocupa poziţia a 5-a începând de luni, dar constănţeanca se poate declara mulţumită, în condiţiile în care risca să pice chiar pe locul 6 WTA în noul clasament.

Simona a fost salvată de Karolina Pliskova (3 WTA), cehoaica învingând-o în sferturile de la Indian Wells pe jucătoarea care îi ameninţa poziţia româncei, Garbine Muguruza (6 WTA). Sportiva din Spania avea nevoie de o calificare în finală pentru a o devansa pe Halep, însă Pliskova a eliminat-o în minimum de seturi pe Muguruza, scor 7-6(2), 7-6(5).

Totuşi, Simona va ieşi din Top 4 WTA după o jumătate de an, fiind depăşită de Dominika Cibulkova din Slovacia, jucătoare care va atinge cel mai bun loc al carierei. Românca în vârstă de 25 de ani rămâne cu 5.022 de puncte, din cauză că a eşuat în încercarea de a-şi apăra sfertul de finală atins la ediţia precedentă a turneului Premier Mandatory de la Indian Wells. Sportivele clasate mai bine decât Halep sunt: Kerber (1 WTA), cu 7.515 puncte, Williams (2 WTA) - 7.130 de puncte, Pliskova (3 WTA) - 5.640 de puncte, şi Cibulkova (4 WTA), cu 5.160 de puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici