Simona Halep va urca cel puţin o poziţie în clasamentul WTA

Simona Halep a primit o veste excelentă joi, zi în care a aflat că este sigură de locul 4 în clasamentul WTA. Constănţeanca aflată pe poziţia a 5-a înaintea turneului de la Beijing a profitat de înfrângerile a două rivale din clasamentul WTA, Garbine Muguruza (4 WTA) şi Karolina Pliskova (6 WTA)

715 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va urca cel puţin o poziţie în clasamentul WTA

Simona Halep va urca cel puţin o poziţie în clasamentul WTA (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Simona Halep o va devansa pe Muguruza în clasamentul oficial care va fi dat publicităţii luni, constănţeanca acumulând 5.097 de puncte după ce s-a calificat în optimile de la China Open. Campioana en-titre Garbine Muguruza rămâne cu doar 4.366 de puncte ca urmare a eşecului suferit în optimi (1-6, 4-6 cu Kvitova) şi nu va fi depăşită doar de Simona, ci şi de Karolina Pliskova (4.450 de puncte). Jucătoarea antrenată de Darren Cahill s-a clasat ultima dată pe locul 4 în ierarhia mondială la jumătatea lunii august.

Pentru Halep, era clar încă de miercuri seară că va trece în faţa Muguruzei, dar lupta pentru locul 4 WTA rămânea deschisă. Constănţeanca a câştigat însă duelul de la distanţă cu Pliskova, după ce finalista de la US Open a fost eliminată joi de Johanna Konta (favorită 11), scor 6-1, 3-6, 7-6(2). Sportiva noastră speră acum chiar şi la locul 3 WTA, ocupat de Agnieska Radwanska (5.360 de puncte în clasamentul live). Deocamdată, poloneza e calificată în sferturi la Beijing, acolo unde speră să ajungă şi Simona, care o înfruntă astăzi pe Shuai Zhang (China, 36 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici