Sportivul Andrei Buda a fost arestat preventiv pentru şantaj

Sportivul arădean Andrei Buda a fost arestat preventiv pentru şantaj, marţi seară, după ce Tribunalul Arad a admis un recurs al procurorilor la decizia primei instanţe, care a considerat că Buda nu reprezintă pericol public, sentinţa fiind definitivă.

113 afișări
Imaginea articolului Sportivul Andrei Buda a fost arestat preventiv pentru şantaj

Sportivul Andrei Buda a fost arestat preventiv pentru şantaj (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Procurorul care se ocupă de acest caz, Codrin Gavra, a declarat miercuri că sportivul Andrei Buda a fost reţinut în cursul nopţii, după ce Tribunalul Arad a admis, marţi seară, recursul făcut de procurori la decizia primei instanţe.

"Instanţa Tribunalului a admis recursul nostru şi a casat hotărârea instanţei de la Judecătoria Arad, care considerase că Andrei Buda nu prezintă pericol pentru ordinea publică. Judecătorii Tribunalului au considerat că Buda prezintă pericol public, el fiind arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru şantaj", a declarat Gavra.

Săptămâna trecută, sportivul Andrei Buda, în vârstă de 26 de ani, fusese reţinut în urma a trei reclamaţii de şantaj depuse pe numele său, care au dus la interceptarea telefoanelor sale, anchetatorii afirmând că au obţinut dovezi asupra şantajului.

Anchetatorii declarau că Andrei Buda a fost reclamat de trei persoane pentru şantaj şi că abia după ascultarea telefoanelor au obţinut dovezi privind şantajarea unui al patrulea bărbat din Arad, aflat la muncă în străinătate.

"Partea vătămată susţine că, în perioada august 2009 - martie 2010, a trimis aproximativ 10.000 de euro din străinătate lui Andrei Buda, care îl şantaja. Ameninţările erau cu agresiunea fizică asupra părţii vătămate şi asupra familiei şi apropiaţilor din ţară", declara procurorul Gavra.

Conform sursei citate, victima a trimis banii, în mai multe tranşe, pe numele sportivul arădean.

Procurorul adăuga că, din înscrisurile obţinute la dosar, se poate proba şantajul pentru suma de 300 de euro primită de sportiv de la partea vătămată, care susţine însă că a dat, în total, 10.000 de euro, în urma ameninţărilor cu agresiunea fizică.

"Privitor la ameninţări, pe care le avem în diverse înscrisuri, inclusiv de tip SMS, Buda Andrei susţine că ele nu sunt reale şi că limbajul folosit este obişnuit în anturajul său", spunea procurorul de caz.

Joia trecută, Buda a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au decis că sportivul poate fi cercetat în stare de libertate, decizia fiind atacată cu recurs de procurori.

Andrei Buda este fratele geamăn al lui Adrian Buda, care este şi el luptător K1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici