Statistică: Echipa naţională a României nu a pierdut niciodată în istorie pe data de 8 octombrie

Reprezentativa României întâlneşte Armenia sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19:00, în preliminariile Campionatului Mondial 2018. Tricolorii nu au pierdut niciodată în istorie în această dată, se arată într-o statistică publicată de frf.ro

513 afișări
Imaginea articolului Statistică: Echipa naţională a României nu a pierdut niciodată în istorie pe data de 8 octombrie

Statistică: Echipa naţională a României nu a pierdut niciodată în istorie pe data de 8 octombrie (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

De-a lungul anilor, echipa naţională a disputat şapte partide pe 8 octombrie. Primul joc a fost în 1946, la Tirana, contra Bulgariei, 2-2, în Cupa Balcanică. Ultimul, anul trecut, tot un rezultat de egalitate, unul care a cântărit enorm în ierarhia grupei din care tricolorii s-au calificat la Euro 2016. Hoban a adus un punct pe final de meci, ceea ce însemna că o victorie în ultima etapă, în Feroe, ducea România la un nou turneu final după o pauză de opt ani. Între aceste două rezultate, au mai fost patru victorii şi o remiză.

1946, Tirana | Bulgaria - România 2-2, Cupa Balcanică
1950, Bucureşti | România - Albania 6-0, meci amical
1961, Bucureşti | România - Turcia 4-0, meci amical
1986, Ramat Gan | Israel - România 2-4, meci amical
1994, Saint-Étienne | Franţa - România 0-0, preliminarii CE
2005, Helsinki | Finlanda - România 0-1, preliminarii CM
2015, Bucureşti | România - Finlanda 1-1, preliminarii CE

Tricolorii au în palmares trei meciuri contra Armeniei, două succese şi un rezultat de egalitate, toate disputate în decursul unui an şi jumătate, între 2004 şi 2006.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici