STEAUA, cu Chelsea, Schalke şi Basel în grupa E a Ligii Campionilor. PREZENTAREA adversarelor Stelei şi PROGRAMUL "roş-albaştrilor". Componenţa tuturor grupelor

STEAUA Bucureşti a fost repartizată în grupa E a Ligii Campionilor, alături de formaţiile Chelsea Londra (Anglia), Schalke 04 (Germania) şi FC Basel (Elveţia), în urma tragerii la sorţi efectuate, joi, la Monte Carlo.

6456 afișări
Imaginea articolului STEAUA, cu Chelsea, Schalke şi Basel în grupa E a Ligii Campionilor. PREZENTAREA adversarelor Stelei şi PROGRAMUL "roş-albaştrilor". Componenţa tuturor grupelor

STEAUA, cu Chelsea, Schalke şi Basel în grupa E a Ligii Campionilor. PREZENTAREA adversarelor Stelei şi PROGRAMUL "roş-albaştrilor". Componenţa tuturor grupelor (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Steaua va juca primul meci din grupa E a LC, cu Schalke 04, în deplasare

Formaţia Steaua va juca primul meci din grupa E a Ligii Campionilor, în data de 18 septembrie, în deplasare, cu echipa germană Schalke 04, informează site-ul oficial al clubului bucureştean.

Steaua va întâlni apoi, la 1 octombrie, pe teren propriu, echipa engleză Chelsea Londra şi la 22 octombrie, tot acasă, formaţia elveţiană FC Basel. La 6 noiembrie, echipa bucureşteană va juca în deplasare cu FC Basel, la 26 noiembrie cu Schalke, tot în deplasare, şi la 11 decembrie cu Chelsea, la Londra.

Programul complet al meciurilor din grupa E a Ligii Campionilor este următorul:

Miercuri, 18 septembrie: Chelsea Londra - FC Basel, Schalke 04 - Steaua Bucureşti;

Marţi, 1 octombrie: Steaua Bucureşti - Chelsea Londra, FC Basel - Schalke 04;

Marţi, 22 octombrie: Schalke 04 - Chelsea Londra, Steaua Bucureşti - FC Basel;

Miercuri 6 noiembrie: Chelsea Londra - Schalke 04, FC Basel - Steaua Bucureşti;

Marţi 26 noiembrie: FC Basel - Chelsea Londra, Steaua Bucureşti - Schalke 04;

Miercuri 11 decembrie: Chelsea Londra Steaua Bucureşti, Schalke 04 - FC Basel.

Echipa Steaua Bucureşti a fost repartizată în grupa E a Ligii Campionilor, alături de formaţiile Chelsea Londra (Anglia), Schalke 04 (Germania) şi FC Basel (Elveţia), în urma tragerii la sorţi efectuate, joi, la Monte Carlo.

GRUPA A: Manchester United, Şahtior Doneţk, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

GRUPA B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Copenhaga

GRUPA C: Benfica, PSG, Olympiacos, Anderlecht

GRUPA D: Bayern Munchen, ŢSKA Moscova, Manchester City, Viktoria Plzen

GRUPA E: Chelsea, Schalke 04, Basel, Steaua

GRUPA F: Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

GRUPA G: FC Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Viena

GRUPA H: Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic

Prezentarea adversarelor formaţiei Steaua Bucureşti:

CHELSEA

Chelsea a încheiat sezonul trecut pe locul trei în Premier League şi a câştigat Liga Europa, după ce a trecut chiar de Steaua în optimile de finală ale competiţiei. În partida de la Bucureşti, Steaua s-a impus cu scorul de 1-0, dar a fost întrecută la Londra, scor 3-1.

În actuala ediţie de campionat, londonezii ocupă primul loc, cu şapte puncte în trei meciuri.

Chelsea a câştigat de patru ori titlul de campioană, de şapte ori Cupa Angliei şi patru ori Cupa Ligii Angliei. Pe plan internaţional, englezii au cucerit Liga Campionilor în sezonul 2011-2012, Liga Europa în sezonul trecut, Cupa Cupelor în 1970-1971 şi 1997-1998 şi Supercupa Europei în 1998-1999.

Chelsea Londra este antrenată din acest sezon de portughezul Jose Mourinho, care a revenit pe Stamford Bridge după ani. Printre vedetele formaţiei patronate de miliardarul rus Roman Abramovici se află portarul Petr Cech, fundaşul John Terry, mijlocaşii Frank Lampard şi Eden Hazard şi atacanţii Fernando Torres şi Samule Eto'o, acest din urmă transferat astăzi de la Anji Mahacikala.

SCHALKE 04

Schalke 04 a terminat sezonul trecut pe locul patru în Bundesliga şi a eliminat formaţia elenă PAOK Salonic în play-off-ul Ligii Campionilor din acest sezon. Principalii jucători ai tehnicianul Jens Keller sunt fundaşul Benedikt Howedes, mijlocaşii Julian Draxler şi Jefferson Farfan şi atacanţii Klaas-Jan Huntellar şi Adam Szalai.

Gruparea din Gelsenkirchen a câştigat de şapte ori titlul de campioană, de patru ori Cupa Germaniei şi o dată Supercupa Germaniei. În plan internaţional, Schalke 04 a cucerit Cupa UEFA în 1996-1997.

Schalke a fost adversara Stelei în grupa J a Ligii Europa, în sezonul 2011-2012, steliştii înregistrând un rezultat de egalitate, 0-0, şi o înfrângere, 1-2.

FC BASEL

FC Basel a câştigat în sezonul trecut campionatul Elveţiei, iar în actuala ediţie a Ligii Campionilor a trecut de Maccabi Tel Aviv (turul trei preliminar) şi Ludogoreţ Razgrad (play-off).

Basel este antrenată de fostul internaţional elveţian Murat Yakin, iar dintre jucători se remarcă portarul Yann Sommer, mijlocaşii Valentin Stocker şi Fabian Frei şi atacantul Marco Streller.

FC Basel a câştigat de opt ori titlul de campioană şi de patru ori Cupa Elveţiei.

Echipa Steaua Bucureşti a fost repartizată în grupa E a Ligii Campionilor, alături de formaţiile Chelsea Londra (Anglia), Schalke 04 (Germania) şi FC Basel (Elveţia), în urma tragerii la sorţi efectuate, joi, la Monte Carlo.

Prima etapă a grupelor Ligii Campionilor se va disputa la 17-18 septembrie, ultima rundă urmând să aibă loc la 10-11 decembrie.

Echipa STEAUA Bucureşti a terminat la egalitate, marţi, în deplasare, scor 2-2 (2-1), partida cu Legia Varşovia, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor şi s-a calificat în grupele competiţiei graţie golurilor mai multe marcate în Polonia (scor general 3-3). Fundaşul Vlad Chiricheş nu a făcut parte din primul "11" trimis în teren de antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

Golurile au fost marcate de Radovici '27 şi Rzezniczak '90+4, pentru Ligia, respectiv Stanciu '7 şi Piovaccari '9 pentru Steaua.

Tehnicianul stelist Laurenţiu Reghecampf a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că îşi doreşte ca Steaua să obţină cât mai multe puncte în grupele Ligii Campionilor şi să ajungă în faza următoare a acestei competiţii.

"Ne dorim să câştigăm cât mai multe puncte în Champions League, nu doar să facem mai multe puncte decât CFR. Vrem să ajungem în primăvara Champions League. Totuşi, cel mai important obiectiv al nostru este câştigarea campionatului, este un obiectiv mai la îndemână. Ne dorim să aducem 5-6 jucători să întărim echipa. Dacă ne dorim să ajungem mai departe este normal că vrem să aducem jucători de valoare, avem nevoie de un lot puternic pentru că evoluăm în trei competiţii. Nu am nimic de reproşat jucătorilor actuali, dar întotdeauna avem de îmbunătăţit câte ceva." a spus Laurenţiu Reghecampf la Digi Sport.

Potrivit lui Reghecampf, atacantul Ciprian Marica ar fi util Stelei în Liga Campionilor: "Am discutat cu patronul despre el. Genul ăsta de jucător îmi place foarte mult, ar fi în avantajul lui, mai ales că ar veni la o echipă de Champions League. Ne-ar fi util în Ligă".

Tehnicianul stelist a mai spus că vrea să continue la Steaua, deşi este căutat şi de alte echipe: "Sunt echipe care mă vor, m-au sunat deja. Nu este cazul în momentul de faţă, vreau să continui la Steaua să-mi îndeplinesc obiectivele. Mai am contract cu Steaua încă un an şi 8 luni. Avem o clauză de rezilere de 1 milion de euro. În fotbal se pot întâmpla foarte multe. Acum mă gândesc la grupele Ligii, la câştigarea campionatului. Repet, se pot întâmpla multe, se poate supăra patronul, îmi dă 1 milion şi mă poate da afară oricând", a adăugat Reghecampf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici