Stefanos Tsitsipas s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala de la Roland Garros

Primul finalist al Open-ului francez de la Roland Garros s-a stabilit vineri după-amiază, în urma meciului dintre germanul Alexander Zverev (6 ATP) şi grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP). Grecul s-a impus în set decisiv, după 3 ore şi 37 de minute.

431 afișări
Imaginea articolului Stefanos Tsitsipas s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala de la Roland Garros

Stefanos Tsitsipas s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala de la Roland Garros. Sursa Foto: Profimedia

Tsitsipas s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală de mare premiu, câştigând cu 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, după un meci dramatic cu multe răsturnări de situaţie. El este totodată şi primul jucător grec care va juca o finală de Grand Slam.

Primule set a fost la discreţia grecului, care a făcut repede un break, chiar în debutul meciului şi s-a impus apoi cu 6-3.

Scor repetat şi în setul 2, care însă diferit, Tsitsipas fiind condus cu 0-3, de unde a revenit, câştigând 6 game-uri consecutive.

Zverev a replicat în seturile 3 şi 4, pe care le-a câştigat obţinând câte un break în debutul fiecăruia, suficient cât să egaleze şi să ducă meciul în decisiv.

În setul 5, Tsitsipas a fost pus în situaţia de a reveni de la 0-40 în primul game, salvând 3 mingi de break. Apoi, s-a dovedit mai puternic şi mai inspirat, realizând un break în game-ul 4.

La 5-2, grecul a ratat 4 mingi de meci pe serviciul germanului, dar s-a impus apoi pe propriul serviciu, închizând meciul cu un as.

Cu lacrimi în ochi, Tsitsipas a declarat la interviul de la final că visul său a fost dintotdeauna să joace finala la Roland garros, dar nu a crezut niciodată cu adevărat că va ajunge atât de sus.

„Totul a fost foarte intens, mai ales acel prim game din setul 5. Am simţit că mai am speranţă, că voi avea şanse să câştig, pentru că atunci când eşti atât de susţinut din tribune trebuie să răsplăteşti la rândul tău. A fost un meci în care am trecut prin toate stările emoţionale posibile.”, a mai spus grecul, care a mai adăugat că aceasta este cea mai importantă victorie din cariera sa.

Tsitispas va juca în finală cu câştigătorul celei de a doua semifinale dintre Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici