Swiatek a învins-o pe Vondrousova în WTA Finals, după un început de meci ezitant

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek a anulat un deficit de 5-2 în primul set şi s-a impus în cele din urmă cu 7-6(3), 6-0 în faţa Marketei Vondrousova, în noaptea de luni spre marţi, în primul meci al polonezei din faza grupelor turneului WTA Finals de la Cancun, care încheie sezonul.

498 afișări
Imaginea articolului Swiatek a învins-o pe Vondrousova în WTA Finals, după un început de meci ezitant

Swiatek a învins-o pe Vondrousova în WTA Finals, după un început de meci ezitant

După ce a făcut eforturi să îşi găsească ritmul la începutul meciului, Swiatek şi-a procurat o minge de break, pe care a valorificat-o pentru a reduce deficitul la 5-3 şi a prelua iniţiativa.

Vondrousova a servit pentru a doua oară pentru set la 5-4, dar Swiatek a făcut din nou break cu un rever precis şi câştigător pe linie pentru 5-5, preluând controlul meciului, construind puncte de pe linia de fund şi reducându-şi erorile.

Swiatek a finalizat revenirea din primul set pe o dublă greşeală, câştigând tiebreak-ul în mod categoric.

Deşi şi-a apărat titlul la Roland Garros pentru al patrulea ei titlu de Grand Slam, anul 2023 a fost oareum dezamăgitor pentru Swiatek, care nu a trecut de sferturile niciunui alt turneu major şi şi-a pierdut locul 1 mondial.

Cu toate acestea, ea a ajuns la al treile turneu WTA Finals impulsionată de câştigarea primului ei titlu WTA 1000 al sezonului la Beijing, şi are şansa de a prelua din nou primul loc de la Aryna Sabalenka la Cancun.

Vondrousova, care a debutat în top 10 după ce a câştigat surprinzător trofeul la Wimbledon, este la prima sa apariţie în turneul de final de sezon, la care participă cele mai bune opt jucătoare de simplu şi echipe de dublu din lume.

În celălalt meci al serii din Grupa B, campioana americană Coco Gauff, campioana de la US Open, a avut nevoie de doar 56 de minute pentru a o învinge pe Ons Jabeur cu 6-0, 6-1 într-o confruntare amânată de ploaie, obţinând a patra victorie în două seturi în turneul de simplu, de până acum.

Gauff, care este cap de serie numărul trei în turneu, o va înfrunta miercuri pe Swiatek în următorul său meci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici