Tatăl lui Bianchi: Sunt mai puţin optimist cu privire la starea lui Jules

Philippe Bianchi, tatăl pilotului francez Jules Bianchi, aflat în comă într-un spital din Nisa, după un accident suferit într-o cursă de Formula 1, a declarat că este mai puţin optimist acum cu privire la starea fiului său, decât era la două-trei luni după incidentul din 5 octombrie 2014.

190 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Bianchi: Sunt mai puţin optimist cu privire la starea lui Jules

Tatăl lui Bianchi: Sunt mai puţin optimist cu privire la starea lui Jules (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În general, starea trebuie să se îmbunătăţească în primele şase luni. Au trecut nouă luni şi Jules nu s-a trezit. Pe măsură ce trece timpul, sunt mai puţin optimist decât am fost la două-trei luni după accident, când speram într-un progres mai bun", a declarat Philippe Bianchi, la radio France Info, informează BBC.

El a precizat că a discutat înaintea accidentului cu fiul său despre situaţia septuplului campion mondial Michael Schumacher, care a suferit răni la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013 şi care se confruntă cu un perioadă lungă de recuperare.

"Am vorbit despre asta. Ne-a spus că dacă într-o zi va avea un accident precum cel al lui Michael Schumacher, chiar dacă singurul lui handicap ar fi că nu ar mai putea pilota, i-ar fi greu să trăiască. Deoarece asta era viaţa lui", a adăugat Philippe Bianchi.

La 5 octombrie 2014, la Suzuka, pe o pistă umedă, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Francezul s-a lovit grav la cap şi este internat de atunci în spital în stare critică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici