The Sun: Dacă Chelsea nu îi va arăta bunăvoinţă lui Mutu, de câtă va avea parte în cazul Kakuta?

Cotidianul The Sun notează, luni, într-un editorial, că gruparea Chelsea se află într-o situaţie delicată, deoarece vrea să i se arate bunăvoinţă şi să scape de interdicţia privind transferurile, ceea ce ar trebui să o determine să aibă o atitudine bunăvoitoare în ceea ce-l priveşte pe Adrian Mutu.

22 afișări
Imaginea articolului The Sun: Dacă Chelsea nu îi va arăta bunăvoinţă lui Mutu, de câtă va avea parte în cazul Kakuta?

The Sun: Dacă Chelsea nu îi va arăta bunăvoinţă lui Mutu, de câtă va avea parte în cazul Kakuta? (Imgine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce este de făcut cu Mutu?" este titlul editorialului semnat de Steven Howard. "Termenul limită pentru ca fosta vedetă a echipei Chelsea să plătească absurda compensaţie de 14,6 milioane de lire sterline a trecut. (...) Clubul spune că se gândeşte la opţiunile pe care le are, inclusiv la o solicitare la FIFA pentru ca românul, acum la Fiorentina, să fie suspendat. Este ironic că Chelsea trebuie să se prezinte acum în faţa aceleiaşi comisii care a fost atât de binevoitoare cu ea în cazul Mutu, pentru a contesta interdicţia de a mai face transferuri în următoarele 18 luni. Este de înţeles ezitarea în privinţa modului în care să ceară banii de la Mutu pentru un club care, fără să stea pe gânduri, a cheltuit zeci de milioane în ultimii ani. Dacă vor fair-play şi bunăvoinţă în privinţa interdicţiei dictate lor, nu ar arăta prea bine dacă l-ar forţa pe jucătorul în vârstă de 30 de ani să se retragă sau l-ar duce la faliment. De câtă bunăvoinţă va avea parte Chelsea dacă nu îi va arăta deloc lui Mutu?", se arată în The Sun.

Jurnalul menţionează gruparea Chelsea se confruntă cu "o operaţiune de PR foarte delicată".

"Da, Mutu a consumat cocaină, dar în acea perioadă trecea printr-un divorţ urât şi printr-o luptă pentru custodia fiului său, avea o relaţie proastă cu Jose Mourinho, se accidentase şi în mod clar nu mai era dorit la club. (...) În cele din urmă, jucătorul a fost suspendat şapte luni şi a fost amendat cu suma de 20.000 de lire sterline, după care a ajuns la Juventus via Livorno. Juve nu a plătit nicio sumă pentru Mutu, dar a primit apoi 6 milioane de lire sterline - unii oameni s-ar putea gândi că sunt banii lui Chelsea - când l-a transferat pe jucător la Fiorentina. Pentru că a economisit 11 milioane de lire sterline reprezentând salariul fotbalistului, se credea că Chelsea este pregătită să renunţe la suma de transfer doar pentru a scăpa de Mutu. Însă vremurile s-au schimbat. Roman Abramovici a realizat cât de mulţi bani a risipit - peste 30 de milioane de lire sterline doar pentru Andrei Şevcenko".

Autorul editorialului precizează că gruparea Cheslea trebuie să fie acum obiectivă cu Mutu, mai ales pentru că vrea să aibă parte de înţelegere în privinţa propriei probleme privind transferurile. "În fond, ei au fost cei care l-au concediat pe Mutu. Cu siguranţă nu vor să fie văzuţi punând capăt carierei unui jucător care, fără ajutorul lor, s-a reabilitat cu succes", adaugă Steven Howard.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

La 31 iulie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA.

Săptămâna trecută, FIFA a anunţat că gruparea Chelsea Londra nu mai are voie să achiziţioneze jucători până în ianuarie 2011, ca urmare a unui litigiu cu clubul francez RC Lens, privind transferul fotbalistului Gael Kakuta. FIFA a reproşat grupării londoneze că l-a forţat pe jucător, atunci în vârstă de 16 ani, să rupă contractul cu Lens, club la care fusese format.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici