Tibi Uşeriu a terminat ultramaratonul Yukon Arctic din Canada. Românul a trecut linia de sosire al doilea

Tibi Uşeriu a terminat, joi seara, ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020, desfăşurat în Canada. Românul a trecut linia de sosire al doilea, fiind unul dintre cei doi sportivi care au reuşit să parcurgă întreaga distanţă.

2970 afișări
Imaginea articolului Tibi Uşeriu a terminat ultramaratonul Yukon Arctic din Canada. Românul a trecut linia de sosire al doilea

Tibi Uşeriu a terminat ultramaratonul Yukon Arctic din Canada. Românul a trecut linia de sosire al doilea

Sportivul Tibi Uşeriu a terminat al doilea, după şapte zile de competiţie, cursa de la Cercul Polar. Ultramaratonul a fost câştigat de elveţianul Fabian Imfeld.

Cei doi sunt singurii dintre cei peste 20 de concurenţi din acest an care au reuşit să parcurgă tot traseul.

Uşeriu a acuzat probleme cu stomacul şi a suferit, după primele patru zile ale concursului, o degerătură la picior.

Anul trecut, tot din cauza unor probleme medicale, Tibi Uşeriu a fost nevoit să abandoneze cursa. El a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar, la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Uşeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfăşoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici