Tinerii fotbalişti români au consumat alcool în timpul Turului de Elită. FRF a decis suspendări drastice şi nu i-a prelungit contractul selecţionerului Stângă

Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, suspendarea pe o perioadă lungă de timp a unor jucători din naţionala "under 19" pentru consum de alcool în timpul Turului de Elită pentru calificarea la CE, luând totodată hotărârea de a nu-i prelungi contractul antrenorului Ovidiu Stângă.

198 afișări
Imaginea articolului Tinerii fotbalişti români au consumat alcool în timpul Turului de Elită. FRF a decis suspendări drastice şi nu i-a prelungit contractul selecţionerului Stângă

Ovidiu Stângă (Imagine: Darius Mitrache / MediafaxFoto)

Jucătorii Andrei Vaştag, Ionuţ Puţanu, Ştefan Popescu, Cristian Gavra, Laurenţiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici şi Alexandru Ioniţă au fost suspendaţi timp de un an de la orice acţiune a loturilor naţionale, informează FRF.

Fotbaliştii Andrei Manole, Cristian Iancu şi Alexandru Buzbuchi au fost suspendaţi timp de 6 luni de la orice acţiune a loturilor naţionale.

Antrenorului Ovidiu Stângă, care a favorizat prin deciziile luate săvârşirea unor abateri disciplinare grave şi nu a informat niciun membru al conducerii delegaţiei în acest sens, nu i se va reînnoi contractul de muncă cu FRF, scadent în luna august.

Medicul Constantin Bârsan şi masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunoştinţă de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegaţiei, au fost sancţionaţi cu avertisment scris şi vor avea o reducere a diurnei cu 50 la sută timp de un an.

Antrenorul coordonator, Ştefan Iovan, care a dorit să supervizeze întregul program stabilit, fără să colaboreze cu toţi membrii staff-ului administrativ şi nu a reuşit să preîntâmpine săvârşirea acestor abateri disciplinare, a fost sancţionat cu avertisment scris şi va avea o reducere a diurnei cu 50 la sută timp de un an.

De asemenea, directorul tehnic al loturilor naţionale de juniori, Miodrag Belodedici, şi managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sancţionaţi cu avertisment scris şi cu reducerea dirunei cu 50 sută timp de şase luni.

Directorul tehnic naţional, Mihail Marian, a prezentat un raport privind participarea naţionalei la Turul de Elită U19, desfăşurat la Novi Sad, în perioada 25-30 mai, în care sunt relatate mai multe abateri disciplinare ale fotbaliştilor din lotul naţional.

"În data de 27 mai, la jocul cu Germania, antrenorul coordonator Ştefan Iovan a fost eliminat pentru lipsă repetată de respect faţă de deciziile arbitrului. După meci, lotul de jucători, însoţit de această data si de antrenorul principal Ovidiu Stângă, s-a intors la hotel. La hotel s-a efectuat programul de refacere de către tot lotul de jucători dar, la masa de seară s-a permis din nou consumul de alcool (o bere de jucător). În plus, la solicitarea jucătorilor Popescu Ştefan şi Puţanu Adrian, care s-au erijat în liderii echipei, conducerea tehnică a dat voie jucătorilor să plece în oraş pentru plimbare, cerându-li-se să se întoarcă după o oră, respectiv la 22.30. Majoritatea jucătorilor au respectat programul, doar cinci, respectiv Vaştag Andrei, Puţanu Ionuţ, Dobrosavlevici Alin, Popescu Ştefan şi Gavra Cristian, s-au întors la la ora 23.45, într-o suspectă stare de ebrietate. Au fost aşteptaţi de antrenorul principal şi staff-ul medical, care nu i-au informat pe ceilalţi membri ai conducerii delegaţiei, tăinuind săvârşirea acestei grave abateri. În data de 28 mai, după-amiaza, s-a dat liber jucătorilor în oraş pentru două ore. În acest interval, antrenorul principal a fost anunţat de reprezentantul UEFA care răspundea de delegaţia Ungariei că un grup de 6 jucători români se afla într-un restaurant apropiat, unde manâncă pizza şi beau bere. Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vaştag Adrian, Puţanu Ionuţ, Popescu Ştefan, Gavra Cristian, Brănescu Laurenţiu şi Ioniţă Alexandru. Şi de această dată, antrenorul principal a tainuit evenimentul, neinformând membrii conducerii delegaţiei", se arată în raportul întocmit de Mihail Marian.

Abaterile disciplinare au continuat, în una dintre camere având loc o petrecere: "În data de 29 mai, am fost anunţaţi de recepţia hotelului că a fost pătat tapetul în camera locuită de jucătorii Stanciu Nicolae şi Iancu Cristian şi că trebuie să plătim 50 Euro daune. Suma s-a achitat de către jucători. Se pare că, în acea cameră, s-a chefuit în noaptea precedentă, lucru speculat în ziarele din Romania. La masa de seara, jucătorul Puţanu Ionuţ s-a supărat că nu a fost lăsat de medicul echipei şi de antrenorul pricipal să consume cartofi prajiţi, a renunţat la cină şi a părăsit restaurantul extrem de nervos. Acest eveniment s-a petrecut în faţa întregii delegaţii şi nimeni nu a luat atitudine, ba, mai mult, i s-a dus mâncarea în cameră de către un coleg. În data de 30 mai, la meciul cu Serbia, 6 jucători au fost avertizaţi cu 8 cartonase (5 galbene şi 3 roşii), care a dus la o amendă de 6.000 euro pentru FRF. După meci, la vestiar, jucătorul Buzbuchi Alexandru a făcut o criză de nervi, aruncând masa de masaj şi alte obiecte, determinând intervenţia reprezentanţilor UEFA pentru restabilirea ordinii. Menţionez că, pe durata acestui turneu, ni s-a mai atras atenţia de reprezentanţii UEFA în legatură cu mizeria şi dezordinea pe care o lăsam în vestiare şi pe terenul de antrenament. De asemenea, ziarele din Romania au publicat pozele făcute de jucătorii Iancu Cristian, Manole Andrei şi Dobrosavlevici Alin, cu patronul hotelului, dl Ratcko Buturovici, personaj controversat în Serbia, şi postate de jucători pe internet".

Echipa naţională under-19 a României a ratat calificarea la Campionatul European, după ce a ocupat doar locul 3 la Turneul de Elită, disputat în luna mai la Novi Sad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici