Tocală: Alegerile la box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie şi la Adunarea Generală va asista şi preşedintele AIBA

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a declarat joi, agenţiei MEDIAFAX, că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generală organizată cu acest prilej va asista şi preşedintele AIBA.

148 afișări
Imaginea articolului Tocală: Alegerile la box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie şi la Adunarea Generală va asista şi preşedintele AIBA

Carmen Tocală (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

AIBA a postat, joi, un comunicat pe site-ul oficial, în care anunţă excluderea provizorie a FR de Box, însă preşedintele federaţiei Rudel Obreja precizează că textul a fost întocmit înainte ca preşedintele ANST, Carmen Tocală, să discute şi să obţină amânarea excluderii din partea conducerii forului internaţional. Tocală a confirmat spusele lui Obreja, precizând că este în legătură permanentă cu AIBA.

"Comunicatul AIBA este din data de 1 octombrie, iar discuţiile dintre ANST şi AIBA au avut loc în 2 octombrie. Şi acum sunt în legăutră directă cu ei şi le-am comunicat deja că data alegerilor pentru preşedinţia FR Box va avea loc în 19 sau 20 noiembrie, o decizie asupra datei exacte urmând să se ia vineri, în şedinţa Biroul Federal. La Adunarea Generală din luna noiembrie va asista şi preşedintele AIBA", a declarat Tocală pentru MEDIAFAX.

Biroul Executiv al Federaţiei Române de Box a decis, vineri, anularea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui federaţiei, programată duminică, fiind considerată nestatutară.

Luni, preşedintele ANST, Carmen Tocală, a anunţat că, în urma unei discuţii telefonice cu secretarul general al AIBA, a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii FR Box. "Totul trebuie să fie făcut pe cale amiabilă, aceste tensiuni nu pot continua, pentru că afectează atât munca sportivilor, cât şi imaginea sportului românesc", a precizat atunci preşedintele ANST.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici