Marele turneu de tenis Roland-Garros ar putea fi amânat. Anunţul ministrului francez al sportului, Roxana Mărăcineanu

  • Pandemia de coronavirus ar putea lovi din nou lumea sportului.
  • Franţa a intrat în lockdown după ce numărul de cazuri de persoane în terapie intensivă a atins numere record.
  • Ministrul francez al sportului de origine română, Roxana Mărăcineanu, a declarat ca este posibil ca Roland-Garros să fie amânat.
1388 afișări
Imaginea articolului Marele turneu de tenis Roland-Garros ar putea fi amânat. Anunţul ministrului francez al sportului, Roxana Mărăcineanu

Turneul Roland-Garros ar putea fi amânat. Anunţul ministrului francez al sportului, Roxana Maracineanu

Pandemia Covid-19 ar putea avea consecinţe directe asupra Roland-Garros-ului care este programat să se desfăşoare între 17 mai şi 6 iunie.

Ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu a precizat că o amânare este o opţiune pusă pe masă. 

"Suntem în discuţie cu Federaţia Franceză de Tenis pentru a vedea dacă ar trebui să schimbăm data pentru a coincide cu o posibilă reluare a tuturor sporturilor şi evenimentelor majore", a spus Mărăcineanu la Radio France Info.

French Open a fost amânat cu patru luni în 2020 şi a avut loc în faţa unei mulţimi limitate.

La ultima ediţie, ce a avut loc între 27 septembrie - 11 octombrie, s-au impus Rafael Nadal la masculin şi Iga Świątek la feminin.

Roxana Mărăcineanu este o româncă cu dublă cetăţenie româno-franceză care a devenit, în 1998, prima campioană mondială la înot din istoria Franţei, obţinând aurul la proba de 200 m spate. Ea este ministru al Sportului din septembrie 2018 şi a rezistat mai multor schimbări de guverne. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici