Un paralimpic sud-african, forţat să renunţe la proteza de la picior, la plecarea cu avionul din Rio

Sud-africanul Tyrone Pillay, medaliat cu bronz la aruncarea greutăţii, la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, susţine că a fost forţat să renunţe la proteza de la picior când s-a îmbarcat în avion pentru revenirea în Africa de Sud.

421 afișări
Imaginea articolului Un paralimpic sud-african, forţat să renunţe la proteza de la picior, la plecarea cu avionul din Rio

Un paralimpic sud-african, forţat să renunţe la proteza de la picior, la plecarea cu avionul din Rio (Imagine Facebook)

Atletul paralimpic spune că membrii companiei aeriene South African Airways l-au forţat să renunţe la proteză şi afirmă, prin intermediul paginii personale de Twitter, că gestul respectiv denotă lipsă de respect. "Nu pot să cred că am fost tratat în acest fel după ce am câştigat o medalie pentru ţara noastră. Este o lipsă totală de respect. Staff-ul mi-a interzis să urc la bord cu proteza mea pentru picior", a scris Tyrone Pillay pe reţeaua de socializare.

Compania sud-africană spune că Tyrone Pillay avea voie să urce la bord cu proteza respectivă, astfel că va cerceta cazul. "Politica noastră le permite pasagerilor să poarte dispozitive ajutătoare. Proteza domnului Pillay se încadrează în această categorie şi trebuia să-i fie permis să urce cu ea la bord. S-a luat o decizie nepotrivită, aşa că vom încerca să aflăm de la membrii echipajului ce s-a întâmplat cu adevărat", a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

În vârstă de 36 de ani, Tyrone Pillay a cucerit medalia de bronz în proba de aruncarea greutăţii, la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, după un rezultat de 13,91 metri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici