Valentin Alexandru: Vineri dimineaţă se va decide unde se va juca meciul Dinamo-Gloria

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că în cursul dimineţii de vineri se va decide dacă partida Dinamo-Gloria Bistriţa se va putea disputa pe Arena Naţională, deoarece un motor care deplasează "cubul" pe verticală s-a defectat cu ocazia mitingului USL.

77 afișări
Imaginea articolului Valentin Alexandru: Vineri dimineaţă se va decide unde se va juca meciul Dinamo-Gloria

Valentin Alexandru: Vineri dimineaţă se va decide unde se va juca meciul Dinamo-Gloria (Imagine: Dan Duta - MediafaxFoto)

"Încă nu s-a luat decizia mutării meciului de pe Arena Naţională pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cu ocazia întrunirii de miercuri de pe Arena Naţională, «cubul» (n.r. - tabela de marcaj suspendată deasupra mijlocului terenului) a fost coborât. Apoi a rămas blocat la 20 de metri de gazon, pentru că s-a ars motorul când s-a încercat ridicarea lui. Nu ne-am mai întâlnit cu astfel de probleme, este un caz de forţă majoră şi nu am mai păţit aşa ceva. Arbitrul ar putea decide să nu înceapă partida dacă observă că mingea se loveşte prea des de cub. Dacă începe partida, iar mingea se loveşte prea des de cub, centralul ar trebui să dicteze de fiecare dată «minge de arbitru». Nu ştiu dacă e mult sau puţin 20 de metri de la sol, unde a rămas blocat «cubul»", a spus Alexandru.

Potrivit oficialului LPF, desfăşurarea partidei cu Rapid, de luni, nu este în pericol. "Pentru meciul cu Rapid se va rezolva problema. Motorul este pe drum, iar dacă nu, cubul va fi decuplat şi se va juca fără el. Oricum cubul e pentru televiziuni, nu îi afectează cu nimic pe spectatori", a completat Alexandru.

Conform articolului 14 din ROAF, la punctul 1 este stipulat că "forurile organizatoare au dreptul de a schimba, în caz de forţă majoră, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului". De asemenea, "jocurile din Liga I pot fi amânate sau devansate în caz de forţă majoră, conform alineatului 1 din prezentul articol. Urmare a negocierilor cu partenerul media care deţine drepturile TV, Comitetul de Urgenţă al LPF aprobă programul jocurilor pentru fiecare etapă, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament".

Partida Dinamo - Gloria Bistriţa, contând pentru etapa a XII-a a Ligii I, ar trebui să se dispute, vineri, de la ora 21.30, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici