Verbruggen nu se simte vinovat după ce un raport a arătat că l-a favorizat pe Lance Armstrong

Fostul preşedinte al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), olandezul Hein Verbruggen, a declarat că nu se simte vinovat şi nu are nimic să-şi reproşeze, după ce un raport al Comisiei Independente de Reformă a Ciclismului a arătat că i-a acordat "tratament preferenţial" lui Lance Armstrong.

84 afișări
Imaginea articolului Verbruggen nu se simte vinovat după ce un raport a arătat că l-a favorizat pe Lance Armstrong

Verbruggen nu se simte vinovat după ce un raport a arătat că l-a favorizat pe Lance Armstrong

"Nu sunt un infractor, nu mă simt vinovat cu nimic. Nu are de ce să-mi fie ruşine", a declarat Hein Verbruggen pentru Associated Press.

Potrivit raporului Comisiei Independente de Reformă a Ciclismului, la Turul Franţei din 1999, Verbruggen l-a ajutat pe Armstrong să ascundă teste pozitive pentru corticosteroizi, iar actualul şef al UCI, Brian Cookson, a anunţat că va solicita demisia olandezului din funcţia de preşedinte de onoare.

Comisia a întocmit raportul de 227 de pagini după cercetări ce au durat 13 luni. Scopul anchetei a fost descoperirea cauzelor dezvoltării dopajului din ciclism şi aflarea adevărului după acuzaţii la adresa UCI şi a altor foruri cu privire la ineficienţa anchetelor ce vizează practicile de dopaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici