Vettel: Sunt trist că s-a terminat sezonul

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a declarat că este trist că s-a încheiat sezonul 2013, în care a egalat recordul de nouă victorii consecutive deţinut de Alberto Ascari din 1953.

170 afișări
Imaginea articolului Vettel: Sunt trist că s-a terminat sezonul

Sebastian Vettel (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Nu vreau să fac o comparaţie în privinţa celor nouă victorii consecutive. Era altfel atunci când pilota Ascari. Maşinile erau mai puţin fiabile şi echipele mai puţin consistente, astfel că acum este un alt tip de record. Nouă, tuturor celor din echipă, ne place să muncim şi să dăm totul. Moralul este extraordinar şi sunt trist că acest sezon s-a terminat. Este incredibil faptul că am câştigat toate cursele de după pauza estivală. Maşina a fost fenomenală, de la cursă la cursă mai bună. Mulţumesc întregii echipe şi celor de la Renault", a spus pilotul echipei Red Bull.

Campion mondial pentru a patra oară consecutiv de la finalul lunii octombrie, germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a continuat seria de victorii şi la ultima etapă a sezonului, duminică, în Brazilia. Vettel a egalat în Brazilia recordul de nouă victorii consecutive, deţinut de italianul Alberto Ascari din 1953. Cele mai multe succese consecutive în Formula 1 le avea italianul Alberto Ascari, nouă, recordul său fiind stabilit în două sezoane, 1952, când a câştigat şase curse, şi 1953. Sebastian Vettel a ajuns, duminică, la a noua victorie consecutivă în 2013 şi a 39-a din carieră, 13 dintre acestea fiind obţinute anul acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici