Yaya Toure spune că jucătorii de culoare ar putea boicota Cupa Mondială din Rusia

Mijlocaşul ivorian al echipei Manchester City Yaya Toure, care a fost victima scandărilor rasiste ale suporterilor echipei ŢSKA Moscova, a declarat că jucătorii de culoare ar putea boicota Cupa Mondială din 2018, dacă autorităţile din Rusia nu iau măsuri împotriva discriminărilor.

103 afișări
Imaginea articolului Yaya Toure spune că jucătorii de culoare ar putea boicota Cupa Mondială din Rusia

Yaya Toure spune că jucătorii de culoare ar putea boicota Cupa Mondială din Rusia

"Dacă nu suntem încrezători că nu vor exista astfel de acţiuni, nu vom merge la Cupa Mondială", a declarat Toure, informează BBC

Piara Powar, directorul executiv al organizaţiei antidiscriminare "Fotbal împotriva rasismului" (FARE), consideră îndreptăţit un posibil boicot al jucătorilor. "Yaya Toure este îndreptăţit să ridice ameninţarea ca jucătorii africani sau de origine africană să nu meargă la Cupa Mondială din 2018. Fără ei nu va fi o Cupă Mondială în Rusia. Eu nu i-aş condamna, în zilele noastre jucătorii sunt cea mai puternică forţă şi dacă nu vor merge acolo, nu va fi o Cupă Mondială sau va fi una fără sens", a spus Piara Powar.

UEFA a anunţat, joi, că a deschis o procedură disciplinară cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei ŢSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmând să fie analizat la 30 octombrie

Căpitanul echipei Manchester City, ivorianul Yaya Toure, a declarat că în timpul partidei de miercuri a fost victima scandărilor rasiste din partea fanilor ruşi. Yaya Toure a afirmat că l-a informat pe arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, despre scandările care îl vizau, dar acesta nu a luat nicio măsură.

Gruparea ŢSKA Moscova s-a arătat, joi, surprinsă şi dezamăgită de acuzele formulate de Toure, precizând că, după ce a studiat cu atenţie imaginile video, nu a găsit nicio insultă rasistă venită din partea fanilor.

Un conaţional al Toure, atacantul Seydou Doumbia, de la ŢSKA, a declarat că el nu a auzit scandări rasiste la meciul cu City. "Da, există mereu vacarm în rândul suporterilor, care încearcă să pună astfel presiune pe oaspeţi, dar nu şi-ar permite să profereze scandări rasiste. Deci, colegul meu ivorian a exagerat clar", a spus Doumbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici