Aspirina luată după 40 de ani reduce riscul apariţiei cancerului

Persoanele de peste 40 de ani care iau aspirină în mod regulat pot reduce riscul apariţiei cancerului mai târziu, maximizând astfel potenţialul de prevenire al medicamentului, informează BBC News.

186 afișări
Imaginea articolului Aspirina luată după 40 de ani reduce riscul apariţiei cancerului

Aspirina luată după 40 de ani reduce riscul apariţiei cancerului

Experţii consideră că utilizarea acestui medicament pe o perioadă de zece ani îi maximizează potenţialul de a preveni apariţia bolii, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Aspirina este asociată cu reducerea riscului apariţiei anumitor forme de cancer, a bolilor cardiace, dar şi cu creşterea riscului de dezvoltare a ulcerului sau sângerărilor interne la vârste mai înaintate.

Aspirina blochează efectele proteinelor care generează inflamare, care au niveluri foarte ridicate la formele severe de cancer şi se regăsesc în regiunile pre-canceroase, care încep să se formeze în jur de 40 de ani. De aceea, consumul de aspirină la această vârstă constituie cea mai bună strategie de prevenire a progresului bolii.

"Avem nevoie de mai multe răspunsuri până să putem recomanda utilizarea aspirinei în prevenirea cancerului. Vom realiza mai multe cercetări pentru a găsi metodele prin care să identificăm persoanele care prezintă riscuri mari de a dezvolta cancer şi riscuri mai mici de a prezenta efecte secundare, pentru a putea beneficia de tratamentul cu aspirină", a spus coordonatorul studiului Jack Cuzick.

Ellen Mason de la British Heart Foundation (BHF) a precizat că este prea devreme pentru cercetători să recomande aspirina pentru a reduce riscul apariţiei cancerului, fiind necesare cercetări ulterioare.

"Mii de persoane din Marea Britanie iau aspirină din cauza faptului că suferă de afecţiuni cardiace. Acest studiu nu demonstrează că vor fi protejaţi într-o anumită măsură şi de cancer, dar ar fi reconfortant dacă studiile viitoare ar confirma un beneficiu împotriva cancerului", a spus ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici