Video Astronauţii de pe ISS au testat pentru prima dată în spaţiu o cameră video 4K - VIDEO

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au testat, recent, pentru prima dată în spaţiu, o cameră video 4K, în cadrul unui experiment ştiinţific coordonat de NASA, informează Reuters.

792 afișări

Pentru acest experiment, astronauţii de pe ISS au introdus o tabletă efervescentă într-o "bulă" de apă plutitoare (în condiţii de imponderabilitate, n.r.), cu scopul de a testa un nou dispozitiv, care este capabil să înregistreze imagini cu o rezoluţie de patru ori mai mare faţă de rezoluţia camerelor video HD.

NASA spune că imaginile de înaltă rezoluţie şi materialele video cu o frecvenţă superioară obţinute cu noul dispozitiv - RED Epic Dragon - pot să ofere oamenilor de ştiinţă o serie de informaţii preţioase în timpul unor experimente importante.

Noua cameră video este evaluată şi de inginerii de la Marshal Space Flight Center, operat de NASA, în statul american Alabama.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici