BE FIT by CSID: Aspectele psihologice ale slăbirii

Nimeni nu ştie mai bine decât noi ce ne face bine şi ce ne face rău, unde greşim, ce ne lipseşte, ce ne prisoseşte atunci când apar dezechilibre din punct de vedere al raportului înălţime, kilograme, vârstă. Răspunsurile stau în noi, însă de cele mai multe avem nevoie de un ghid pentru a ajunge la ele.

2480 afișări
Imaginea articolului BE FIT by CSID: Aspectele psihologice ale slăbirii

Aspectele psihologice ale slăbirii

GALERIE FOTO AICI

Trebuie să ne pregătim de o schimbare importantă în viaţa noastră.  De cele mai multe ori, persoanele care slăbesc şi reuşesc să-şi menţină greutatea descoperă că noul stil de viaţă devine chiar cel mai potrivit şi mai plăcut pentru ele. Cine vrea să slăbească, ca să aibă succes va trebui să ia în calcul şi menţinerea greutăţii obţinute. Să conştientizeze faptul că, după ce a slăbit, dacă revine la stilul actual de hrănire se va îngrăşa din nou.

Aşadar, primul pas către succes este pregătirea interioară pentru schimbare! Sau, mai bine zis: “Un corp fit într-o minte smart“, după cum afirmă Irina Reisler.”Pentru a slăbi este nevoie de multă răbdare, disciplină şi să facem din dietă un aliat, o prietenă de nădejde. Trebuie să ne informăm premanent, să procesăm informaţiile şi mai ales să ne ascultăm corpul. Slăbirea rapidă, peste noapte, cum ne dorim de cele mai multe ori, are un preţ prea mare: propria sănătate.”

Slăbitul înseamnă solicitarea metabolismului, poate fi stresantă pentru organism, iar ritmul în care se topesc kilogramele este adesea mai lent decât cel dorit de persoana respectivă. Răbdarea este unul dintre atuurile succesului, fiindcă slăbitul are nevoie de timp. Cu cât ritmul reducerii greutăţii este mai lent, cu atât sunt mai mari şansele de menţinere la nivelul dorit. Asta şi pentru că atât corpul, cât şi mintea inconştientă au nevoie de timp pentru a procesa transformarea. Regimurile şocante vor pune corpul şi mintea în alertă, iar începutul perioadei de menţinere a greutăţii va fi stresantă şi poate aduce insucces.

“Încercaţi să uitaţi de dietele fixe, procesul de slăbire trebuie să fie echilibrat. Ajutorul psihologic, organizarea, disciplina fac din acest proces un job permanent ce necesită energie, timp şi, uneori, bani”, este de părere Cristian Margarit, invitatul Be FIT by CSID.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici