Căderea meteoritului în Letonia a fost o farsă - VIDEO

O companie de telecomunicaţii a recunoscut, luni după-amiază, că a inventat toate elementele căderii unui meteorit în nordul Letoniei, în scopuri publicitare, în timp ce informaţia a făcut înconjurul lumii.

250 afișări
Imaginea articolului Căderea meteoritului în Letonia a fost o farsă - VIDEO

Căderea meteoritului în Letonia a fost o farsă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al companiei, citat de agenţia letonă Leta, a declarat că farsa urmărea să "inspire Letonia" şi să ofere lumii şi alte ştiri din această ţară decât cele despre criza economică de care este afectată.

El a declarat, de asemenea, că firma va rambursa costurile deplasării serviciilor de urgenţă letone la faţa locului, duminică.

Ministrul leton de Interne, Linda Murniece, a calificat farsa drept o "glumă cinică".

Autorităţile letone au estimat la cel puţin 2.800 de euro cheltuielile pentru deplasarea la faţa locului a serviciilor de pompieri, poliţie, armată şi cercetători.

Anterior, poliţia letonă ameninţase cu lansarea unei anchete penale în cazul în care căderea meteoritului se dovedea o farsă.

Locuitorii din Mazsalaca, un sat din districtul Valmiera din nordul Letoniei, au alertat duminică autorităţile în legătură cu un obiect căzut din cer care a ars terenul.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici