Cât timp poţi păstra alimente în congelator?

Când vine vorba de prepararea mâncărurilor acasă, congelatorul este indispensabil. Acest simplu mecanism este responsabil pentru conservarea alimentelor pentru o perioada lungă de timp şi te poate scuti de o vizită la supermarket când eşti presat de timp.

337 afișări
Imaginea articolului Cât timp poţi păstra alimente în congelator?

Cât timp poţi păstra alimente în congelator? (Imagine: www.intrefete.ro)

Fie că vrei sa stochezi cantităţi mari de alimente pentru iarnă, precum fructe sau legume, ori să beneficiezi de discount-uri la produsele tip 5 + 2 gratis, congelatorul te ajută să păstrezi mâncarea pe care altfel, ai ajunge să o arunci.

Şi totuşi, cât timp poţi să păstrezi alimentele congelate? Multi dintre noi ştim doar ceea ce companiile producătoare ne spun, şi anume că alimentele pot fi conservate pe o perioadă nelimitată. Dar asta nu înseamnă şi că textura şi gustul vor rămâne la fel.

Perioada de congelare recomandată pentru diverse alimente:

  • Bacon: 1-2 luni
  • Blatul prăjiturilor: 3 luni
  • Cârnaţi: 1-2 luni
  • Carne tocată: 3-4 luni
  • Carne crudă de porc / vită : 4-12 luni
  • Fructe: 8-12 luni

Citeşte mai multe despre condiţiile de păstrare a alimentelor în congelator pe www.intrefete.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici