Ce efecte au asupra copiilor tabletele sau smartphone-urile

Somnul este un element esenţial pentru dezvoltarea sănătoasă a unui copil. Un nou studiu, realizat de Birbeck University of London, arată că micuţii, cu vârste cuprinse şase şi 11 luni, care folosesc dispozitive cu ecrane tactile dorm mai puţin.

819 afișări
Imaginea articolului Ce efecte au asupra copiilor tabletele sau smartphone-urile

Ce efecte au asupra copiilor ecranele tactile

La studiu au participat 715 părinţi, care au monitorizat somnul copiilor. S-a aflat că fiecare oră în care un copil se joacă cu un smartphone sau tabletă înseamnă, în medie, o scădere a duratei somnului cu 15,6 minute. Pe noapte media ajunge la 26,4 minute, scrie Go4it.

Totuşi, cercetările sunt abia la început, iar oamenii de ştiinţă evită să recomande eliminarea totală a smartphone-urilor din portofoliul de jucării al copiilor foarte mici. Aceştia dorm, în medie, 10-12 ore pe zi, iar câteva minute de somn în plus sau minus nu ar trebuie să-i afecteze.

Citeşte continuarea în Go4it

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici