Smartphone-urile conţin aur.1100 călători ai metroului din Sidney deţin 62 de grame de aur

Smartphone-urile conţin aur, dar cât de mult? Un infografic BBC dă o explicaţie, având ca punct de pornire cercetarea Veena Sahajwalla a Universităţii New South Wales, prezentată la World-Changing Ideas Summit pe 15 noiembrie.

819 afișări
Imaginea articolului Smartphone-urile conţin aur.1100 călători ai metroului din Sidney deţin 62 de grame de aur

Smartphone-urile conţin aur.1100 călători ai metroului din Sidney deţin 62 de grame de aur

De exemplu, dacă 1100 călători ai metroului din Sidney au fiecare câte un telefon, un calcul simplu arată că împreună deţin 62 grame de aur, echivalentul a şase inele de aur. Calculul se multiplică dacă luăm în considerare un oraş ca Sidney cu 4,3 milioane de telefoane mobile. Asta ânseamnă 2400 inele de aur, sau 243,666 grame de aur. Astfel, în telefoanele mobile din Australia ar fi obţinute din 23 milioane de telefoane mobile nu mai puţin decât 1.320.333 grame de aur.

Iată povestea şi infograficul aici: http://www.bbc.com/future/story/20161116-if-you-have-enough-smartphones-you-could-mine-a-gold-ring

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici