China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri - VIDEO

China a aşezat ultima piesă pe ceea ce va fi cel mai mare telescop radio din lume, acesta fiind utilizat pentru explorarea spaţiului, dar şi pentru vânătoarea de extratereştri.

2269 afișări
Imaginea articolului China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri - VIDEO

China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri - VIDEO

Orificiul sferic al telescopului are o lungime de 500 de metri, echivalentul a 30 de terenuri de fotbal, notează Descoperă.

Acesta a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sărac din sud-vestul provinciei Guizhou. Cercetătorii vor începe să testeze telescopul.

,,Proiectul are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea înţelege mult mai bine originile universului şi pentru îmbunătăţirea vânătorii de extratereştri la nivel global'', a declarat Zheng Xiaonian, directorul Observatorului Naţional de Astronomie, cel care a construit telescopul.

Telescopul în valoare de 1-2 miliarde de yeni (180 de milioane de dolari) va fi lider global pentru următoarele două decade. Construirea telescopului a durat cinci ani şi va fi pus în funcţiune în luna septembrie.

Dezvoltarea programelor spaţiale este o prioritate pentru Beijing, preşedintele Xi Jinping a afirmat că doreşte să dezvolte ţara, ca fiind o putere spaţială.

Ambiţiile Chinei includ transportarea unui om pe lună, până în 2036, şi construirea unei baze spaţiale, proiect care deja a început. China a insistat că scopul programului este unul paşnic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici