- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (02.10.2008, 18:32)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Copiii fumătorilor pot deveni dependenţi de nicotină
Simptomele dependenţei de nicotină - stări depresive, iritare, anxietate şi tulburări de somn - se regăsesc la 5% dintre copiii persoanelor fumătoare, fiind provocate de expunerea la fumul de ţigară, potrivit unui studiu dat recent publicităţii, informează Daily Mail.
39 afişări

Copiii fumătorilor pot deveni dependenţi de nicotină prin fumatul pasiv (Imagine: www.dailymail.co.uk)
Potrivit sursei citate, noul studiu este cu atât mai important cu cât anulează părerea tradiţională potrivit căreia oamenii care nu fumează nu pot deveni dependenţi de nicotină.
Echipa de specialişti care a iniţiat studiul a analizat efectele fumatului pasiv asupra unui număr de 1.800 de copii din Quebec, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Miron Cozma, mesaj amenințător pentru Cîțu: „Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Nu ai cum să mă oprești!”
-
Sondaj Mediafax cu privire la introducerea paşaportului de vaccinare: Peste 56% dintre respondenţi nu sunt de acord cu certificatul
-
Mesaje de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase felicitări şi mesaje de Mărţişor pentru cei dragi, în prima zi de primăvară
-
VIDEO Prinţul Harry şi Meghan Markle, noi mărturisiri despre familia regală la Oprah Winfrey: moartea lui Lady Diana şi teama că „istoria se repetă”
"Studiul nostru arată că 5% dintre copiii care nu au fumat niciodată, dar au fost expuşi fumatului pasiv acasă sau în maşină, prezintă simptome ale dependenţei de nicotină", a spus Jennifer O'Loughlin, doctor la Universitatea din Montreal şi autor al acestui studiu.
"Rezultatele studiului dovedesc necesitatea unor noi politici de sănătate care să promoveze renunţarea la fumat în prezenţa copiilor, în vehicule sau la domiciul familial", a completat ea.
Un purtător de cuvânt al grupului Action on Smoking a calificat rezultatele studiului ca fiind "surprinzătoare", dar în acelaşi timp fondate.
El a adăugat că cea mai bună modalitate de a împiedica expunerea copiilor la fumul de ţigară este interzicerea fumatului în locurile în care copiii petrec timpul alături de membrii familiei.
Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul medical Addictive Behaviours.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe