De ce avem nevoie de minimum şapte ore de somn pe noapte

Un studiu care a început în anii '90 a dovedit că bărbaţii care dorm mai puţin de şase ore pe noapte au o speranţă mai scăzută de viaţă decât cei care au parte de un somn cumsecade.

197 afișări
Imaginea articolului De ce avem nevoie de minimum şapte ore de somn pe noapte

De ce avem nevoie de minimum şapte ore de somn pe noapte (Imagine: Shutterstock)

Spre deosebire de bărbaţii care riscă să moară mai tineri dacă nu dorm suficient, femeile nu par să aibă această problemă, spune coordonatorul studiului, doctorul Alexandros Vgontzas, de la Penn State College of Medicine din Pennsylvania.

Cercetarea, publicată în revista medicală Sleep, a analizat obiceiurile de somn ale 1000 de femei şi 741 de bărbaţi, care au intrat în programul de studiu în anii '90, scrie The Daily Mail. Fiecare dintre ei au povestit în detaliu cât şi cum dorm, iar somnul le-a fost monitorizat în timpul unei nopţi în laborator. 8 la sută dintre femei şi 4 la sută dintre bărbaţi au fost diagnosticaţi cu insomnie cronică, fiecare dintre ei având parte de mai puţin de şase ore de somn pe noapte. Dar în următorii 14 ani, cercetătorii au văzut că bărbaţii care sufereau de insomnie riscau de patru ori mai mult să moară tineri decât cei care aveau un somn sănătos.

Citeşte mai multe despre orele de somn pe noapte pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici